L’autor del ‘nou’ Estadi Comunal creu que és compatible amb un multifuncional de 4.000 espectadors

L’arquitecte Pere Cervós reconeix que el Govern no s’ha posat en contacte en cap moment amb ell per avaluar el futur de l’equipament que va dissenyar per a la corporació d’Andorra la Vella

Una simulació de l'estadi projectat per Pere Cervós.
Una simulació de l'estadi projectat per Pere Cervós. ARXIU

Un Estadi Comunal nou i un multifuncional fins a un màxim de 4.000 espectadors podrien ser compatibles en l’espai de què disposa el comú d’Andorra la Vella en la zona de l’avinguda Tarragona i sense haver d’envair la carretera general, “que és la nostra autopista”. Així ho considera l’arquitecte Pere Cervós, autor del projecte que va guanyar el concurs d’idees de la capital per remodelar l’equipament que fa compatibles futbol i atletisme com a mínim.

Cervós no ha volgut aprofundir massa sobre la qüestió perquè entén que és una qüestió que han de tractar les administracions. Però sí que ha indicat que des del seu despatx es va fer “un petit estudi” per analitzar amb què seria compatible el seu projecte. També ha reconegut que des del Govern -del qual en una etapa va ser ministre d’Educació i Esports- no l’ha contactat en cap moment, ni tan sols quan ha dissenyat el complex que es podria tirar endavant a la zona.

Pere Cervós també ha reconegut que una de les condicions que se li va imposar, justament, era aquella que la instal·lació projectada pel Govern ara no compleix: no interrompre en cap cas, en cap moment de les obres, la carretera general. La proposta que té l’executiu damunt la taula sobrevola la via principal. Cervós, però, ha insistit en indicar que s’ha d’analitzar la situació, que tot depèn de les capacitats de què es vulguin dotar les instal·lacions corresponents i que són les administracions les que s’han de posar d’acord.

En relació amb tot plegat, la cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, ha assegurat que no hi havia cap avenç sobre la qüestió i només ha admès que l’FC Andorra li ha sol·licitat una reunió “però no sé de què volen tractar els responsables del club”. Això sí, encara no està tancada la data en què hauria de tenir lloc la trobada, que segurament hauria de versar sobre la disponibilitat del Comunal per a competicions europees dels equips de la Lliga Multisegur. Per ara, l’equipament només preveu entrenaments d’equips de rugbi de base aquest juliol i una estada de la selecció francesa femenina del mateix esport a l’agost.

Comentaris

Trending