Augmenten les queixes dels veïns de la Massana pel mal estat dels camins pel pas de motos i bicis

Deixen roderes, s'erosiona el ferm dels senders i se'n modifiquen o s'amplien amb la tala d'arbres

Comentaris

Un camí erosionat pel pas de les bicicletes de descens.
Un camí erosionat pel pas de les bicicletes de descens. ALTAVEU

Les queixes dels veïns de la Massana sobre el mal estat del camins fa temps que s’arrosseguen però a les darreres setmanes han augmentat. Consideren que el pas de bicicletes i de motos els malmet. Deixen roderes i amplien els senders erosionant la base dels camins, el ferm. se

 

Les queixes han anat acompanyades de fotos que sovint han estat penjades a les xarxes socials amb motos  a la collada de Montaner. En aquest darrer cas hi ha moltes roderes i els veïns han explicat que hi ha una empresa que es dedica a fer excursions amb motos d’enduro per la zona. Així mateix denuncien que sovint les bicicletes surten dels camins marcats i apunten a una empresa que els amplia sense el permís corresponent del comú, ni cap estudi d'impacte.

Es modifiquen els camins, es tallen arbres i fins i tot es construeixen basses. DIversos dels veïns s'han referit a l'existència d'unes anomenades 'pistes secretes' dissenyades al marge dels camins oficials, peraltades i amb obstacles. Els danys més grans els provoquen les bicicletes de descens i no les bicicletes elèctriques. Amb les tempestes encara s'accentua més l'erosió. "Una bicicleta ja rasca la terra. És fàcil imaginar com queda després del pas de 200 o 300 bicicletes", assenyala un veí.

La parròquia de la Massana compta amb molts camins de muntanya i el seu control és difícil.  Els veïns asseguren que es pot comptabilitzar l’activitat de les bicicletes amb el senderisme però que els conductors de les primeres han de respectar el medi ambient i no sortir dels itineraris marcats perquè a banda de fer malbé la vegetació poden provocar danys als passejants.

 

Etiquetes

Comentaris (14)

Trending