Astrié suma punts com a eventual successor de Marsol

Més enllà del posicionament de l’actual cònsol major a favor d’assegurar la continuïtat amb el seu número 2, l’entorn de Sílvia Riva, una altra de les pretendents, i el comitè parroquial demòcrata d’Andorra la Vella valoren la tasca feta pel cònsol menor

David Astrié i Conxita Marsol durant la celebració de l'última sessió del consell de comú.
David Astrié i Conxita Marsol durant la celebració de l'última sessió del consell de comú. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

L’actual cònsol menor d’Andorra la Vella, David Astrié, suma punts per convertir-se en el recanvi de Conxita Marsol. Com a mínim, com a cartell electoral. Després caldrà veure que hi diuen les urnes. Més enllà del suport explícit de Marsol al seu actual número 2, també des de l’entorn de la ministra de Cultura, Sílvia Riva, una altra de les pretendents a succeir la cònsol actual, es valora la tasca feta per Astrié i es veu com un cap de llista plausible.

Falta un any llarg per establir les llistes per a les comunals del 2023, però el fet que molt abans arribin les generals ja està comportant moviments. Una cosa és clara: Marsol no pot optar a la reelecció com a màxima mandatària comunal. Falta veure si la cònsol major esgota el mandat o, per contra, torna a la política estatal. Si deixa el comú abans d’hora, és clar que Astrié esdevindrà cònsol major i això gairebé el rellançaria com a cap de llista. Seria molt complicat fer-lo baixar després l’esglaó, malgrat que Miquel Canturri el mandat passat va fer el salt a cònsol menor i després, en la composició de la llista demòcrata-liberal, va fer un pas enrere per a situar-se com a número 3.

Al comitè parroquial hi ha unanimitat entorn a la feina feta pels equips de Marsol, i es valora moltíssim el fet que Andorra la Vella ha recuperat sense discussió la capitalitat del país després que durant un temps Escaldes la hi disputés molt fermament

Els darrers dies, en el marc d’una entrevista amb l’agència ANA reproduïda per altres mitjans de comunicació del país, Marsol ha mostrat obertament el seu suport a Astrié com a recanvi. I fonts del comitè parroquial demòcrata a Andorra la Vella i encara més, de l’entorn de Riva, han assegurat que la posició de la cònsol major és força compartida. La titular de Cultura està centrada en esgotar la seva tasca ministerial. I malgrat que no es posiciona públicament, sí que en fòrums interns hauria mostrat les seves ganes d’assumir galons al comú. Però té clara la feina que ha fet Astrié, segons les fonts consultades, i que si Marsol el va triar de número 2 era per alguna cosa.

Al comitè parroquial hi ha unanimitat entorn a la feina feta pels equips de Marsol, i es valora moltíssim el fet que Andorra la Vella ha recuperat sense discussió la capitalitat del país després que durant un temps Escaldes la hi disputés molt fermament. I en aquesta feina, asseguren les fonts, s’hi visibilitza més del que sembla l’aportació del cònsol menor. Hi ha tot un seguit de decisions i línies polítiques al tomb del medi ambient, de l’energia i similars que duen l’empremta d’Astrié que, a més, també ha assumit responsabilitats en la gestió financera.

Les fonts consultades del comitè parroquial demòcrata d’Andorra la Vella consideren que Astrié seria un bon candidat, que representaria molt bé la feina feta durant vuit anys de clar creixement de la capital del país i que podria arribar a formar tàndem amb Sílvia Riva. Només la possibilitat que s’articuli una alternativa que obligui a fer canvis estratègics a nivell de pes electoral podria frenar, hores d’ara, la presència de l’actual cònsol menor de la capital com a recanvi de Marsol.

Comentaris (11)

Trending