L'artista Philippe Shangti gestionarà el bar del Parc Central amb una inversió d'1.250.000 euros

El comú d'Andorra la Vella atorga la concessió amb un contracte de 15 anys i l'establiment obrirà el mes de desembre després de les reformes

Comentaris

La cònsol major, Conxita Marsol, i l'artista, Philippe Shangti, passegen al costat del bar del Parc Central aquest dimarts.
La cònsol major, Conxita Marsol, i l'artista, Philippe Shangti, passegen al costat del bar del Parc Central aquest dimarts. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El comú d'Andorra la Vella ha adjudicat, l'explotació del restaurant del Parc Central a l'artista francès, resident al país, Philippe Shangti. El contracte té una durada de 15 anys i la inversió a nivell estructural de l'edifici serà d'1.250.000 euros. Shantgi va ser el representant d'Andorra a la Biennal de Venècia del 2019. La cònsol major, Conxita Marsol ha explicat que en el moment de fer la selecció, s'ha tingut molt en compte la inversió que es vol fer a l'espai, la qual l'assumirà l'adjudicatari.

Ha recordat que el comú va treure a concurs al novembre la renovació de la concessió de l’antic bar- restaurant del Parc Central amb l’objectiu d’emplaçar-hi un espai gastronòmic, artístic, cultural i d’oci atractiu per als habitants d’Andorra la Vella i, alhora, dinamitzar econòmicament la zona a l’entorn del parc. Així mateix, ha comentat que s’hi han presentat dos projectes i ha volgut destacar que hi hagi iniciatives que aposten pel potencial d’Andorra la Vella i creguin en la parròquia per invertir-hi després d'un tancament de tres anys.

Segons el plec de bases del concurs, el concessionari s’encarregarà, a canvi de l’explotació comercial, d’adequar completament l’edifici del bar-restaurant amb una
inversió superior a 1 milió d’euros. A més, el projecte cultural i gastronòmic serà un bon complement de la futura sala d’exposicions del Govern que s’ubicarà a les dependències que fins fa poc ocupava La Central, el Servei de Joventut del Comú d’Andorra la Vella, traslladats des de desembre a l’Estadi Comunal. 

Shangti ha subratllat que treballarà amb l'estructura i la decoració de dins i fora l'edifici, i ha avançat que hi haurà decoració d'escultures i pintures, però que vol transmetre l'art a través de les emocions i de l'ambient. Hi haurà un treball a darrere per mesurar i jugar amb la llum, el so i l'art culinari, perquè la gent passi una estona agradable. L'objectiu "és establir una relació amb la natura, la qual està molt present a Andorra per destacar el costat més autèntic del país".  Ha agraït la confiança del comú de la capital i ha deixat clar  que, tot i que popularment se’l coneix per la seva faceta d’artista, té experiència en el camp de la restauració amb diverses iniciatives que ha engegat a la Costa blava francesa des de fa més d’una dècada. Per al Parc Central,  ha concebut una proposta i l’ha batejat com a La Petite Forêt. L'obertura de l'establiment es farà el mes de desembre després dels treballs de reforna.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending