Arinsal tindrà el seu propi ‘bike park’

Vallnord posa en marxa aquest cap de setmana les activitats d'estiu amb la previsió d'una reducció del 50% del turisme respecte a l'any passat

Una 'rider' en plena activitat.
Una 'rider' en plena activitat. vallnord

Arinsal tindrà el seu propi circuit de descens en bicicleta. Una de les grans novetats de la proposta estiuenca de Vallnord està emmarcada en el ‘bike park’. El domini massanenc, que es posa en marxa aquest cap de setmana, ha confirmat finalment que durant aquesta temporada es treballarà en la construcció d’un circuit al sector d’Arinsal. Fa 35 anys que a l’estació massanenca s’hi fan activitats estiuenques i en fa quinze des de la posada en marxa del ‘bike park’ a Pal.

La previsió es construir un circuit d’uns 5,5 quilòmetres amb un desnivell negatiu de 950 metres. Al circuit s’hi podrà accedir amb l'ús del telefèric que connecta Pal amb Arinsal. La ruta s'iniciarà al Port Negre i finalitzarà al poble d'Arinsal, on els ‘riders’ podran baixar en bici fins al poble de la Massana per tornar a agafar el telecabina i accedir de nou a al sector de Pal.

Els forfets extraescolars i d'hivern tindran validesa per l'estiu

Per a aquesta temporada, mentre l'estació de la Massana treballa en la construcció del primer circuit, els usuaris podran accedir a Arinsal a través del camí habilitat per a vehicles de muntanya. Aquesta obertura suposa tota una oportunitat per Arinsal ja que permetrà dinamitzar el poble i, alhora, facilitar l'accés a totes les persones que s'allotgen allà. Per aquesta temporada al sector d'Arinsal no hi haurà serveis dins el domini, sinó al poble.

L'estació posa a disposició dels seus clients al sector Pal un total de 29 circuits de diferents nivells, distribuïts en 21 circuits de descens, 2 de enduro, 4 de cross-country, 1 de four-cross i 1 d'e-bike. A més, disposa d'una zona de pràctiques, 1 Kids Bike Park i un Pump Track. A més, com s’ha dit, enguany hi ha la novetat de la connexió amb Arinsal. Enguany el telefèric es posarà en marxa igual com ho faran els altres ginys que donen servei als equipaments que l’estació activa per a l’estiu.

Presentació de les activitats per aquest estiu a Vallnord
Presentació de les activitats per aquest estiu a Vallnord 

A més a més, el parc mantindrà el seu "producte estrella": la sortida a cavall pel Parc Natural del Comapedrosa, un recorregut que arriba fins al Pla de l'Estany. El conseller de Turisme, Comerç i Dinamització del comú de la Massana, Josep María Garrallà ha destacat la importància d'una oferta enfocada cap al públic resident. Per aquest motiu, hi haurà sortides "d'experiència d'alçada" cada dia de la setmana, excursions de quatre hores amb guia pels camins i boscos de la parròquia, una sortida a la setmana de vuit hores per conquerir als cims més exigents del país, balls de saló a la natura i ioga a l'aire lliure. Les activitats tindran un aforament i un preu d'entre els 15 i els 28 euros. Respecte a la digitalització del parc, els planells i les cartes del restaurant es consultaran des del mòbil mitjançant un codi QR i també s'oferirà el marxandatge del parc en línia.

El director general de Vallnord - Pal Arinsal, Josep Marticella, també ha informat que tant els forfets extraescolars com els de Vallnord de la temporada d'hivern són vàlids per la temporada d'estiu i que hi haurà un nou conveni amb les oficines de turisme per oferir més informació i integrar tots els serveis de la Massana, davant les previsions d'una reducció fins al 50% dels visitants estrangers respecte a l'any passat.

 

Comentaris

Trending