L’aparcament de l’Obac torna a tenir un interessat

El comú ha facilitat la informació necessària a una empresa que s’ha pronunciat respecte al projecte, aturat per manca d’ofertes, i s’està a l’expectativa de quin serà el resultat

Façana del comu d'Escaldes-Engordany.
Façana del comu d'Escaldes-Engordany. COMÚ ESCALDES-ENGORDANY

Després de la passa enrere que es va haver de fer amb el projecte de l’aparcament de l’Obac, o Escalé, sembla que ha sortit un nou raig d’esperança. El comú d’Escaldes-Engordany no estava disposat a abandonar la construcció d’un pàrquing que mai no ha acabat d’arrencar per una cosa o una altra. Ara, un privat hauria expressat el seu interès a poder fer realitat el que sempre ha quedat en simple idea, i se li ha facilitat la informació per poder fer la valoració.

Sense concurs públic, que ja ha quedat desert amb antelació per manca d’ofertes, s’ha facilitat la documentació i tot el que es requereix per a poder dur a terme l’aparcament de l’Obac a una empresa. Eren dues les que el passat desembre estaven fermament interessades. Finalment, sense saber ben bé els motius, es van fer enrere i es va paralitzar per complet un projecte que el comú té més que clar que s’havia de dur a terme mitjançant concessió.

Rosa Gili durant la presentació del saló del videojoc

Relacionat

El comú tractarà de reorientar el projecte de l’aparcament de l’Obac

Les possibilitats de canvi, però, han semblat sempre limitades. La corporació, tal com va indicar la cònsol major, Rosa Gili, en el seu moment, estava disposada a fer certes modificacions per fer més atractiu el projecte. Alguna cosa no acabava de fer el pes a les empreses interessades. Presumiblement, l’aspecte econòmic, que no seria viable. Les darreres setmanes, però, s’ha pronunciat una empresa i s’ha generat expectativa per veure si les intencions arriben a bon port. Els 14 milions d’euros en els quals estava valorat poden ser un impediment.

Una imatge de l'accés principal al comú d'Escaldes.

Relacionat

El projecte de l’aparcament de l’Obac, penjant d’un fil

El comú, en el moment en què es va veure que el concurs públic no arribava a cap lloc va assegurar que es reunirien amb els propietaris de la parcel·la per acabar de decidir quin seria el futur del projecte. De com reorientar-lo, estudiar les dimensions, a tall d’exemple. En aquest cas, la part privada està al corrent d’aquest interès sorgit. El que no ha transcendit ha estat si s’han arribat a fer modificacions finalment, o no.

 

Comentaris (1)

Trending