El comú tractarà de reorientar el projecte de l’aparcament de l’Obac

L’interès a dur a terme el pàrquing continua, però caldrà plantejar canvis en la projecció que es tenia, com la dimensió que s’esperava que tingués

Rosa Gili durant la presentació del saló del videojoc
Rosa Gili durant la presentació del saló del videojoc

El projecte de l’aparcament de l’Obac trontolla, però no es descarta per complet. Des del comú d’Escaldes-Engordany tractaran de buscar la manera de reorientar-lo cap a alternatives que puguin ser més atractives per a les empreses. Per tant, l’interès continua vigent, però no pas amb el plantejament que es tenia fins ara. Caldrà replantejar alguns dels aspectes del pàrquing, com la dimensió, perquè sigui factible portar-lo endavant.

Que s’haurà de fer mitjançant concessió és l’únic canvi que el comú no està disposat a fer. La cònsol major, Rosa Gili, assenyala que el cost elevat fa impossible que la corporació el pugui dur a terme. Cal recordar que estava valorat el 2019 amb més de 14 milions d’euros. Per aquest motiu es va orientar cap a aquest format que, finalment, no ha generat cap interès. “Que no s’hi presenti ningú ens demostra que possiblement els privats no ho veien viable econòmicament, o també pot haver sigut per qüestions d’agenda, però en tot cas ha quedat desert”, ha remarcat Gili.

Una imatge de l'accés principal al comú d'Escaldes.

Relacionat

El projecte de l’aparcament de l’Obac, penjant d’un fil

Com ja s’havia avançat, el que es farà ara serà mantenir una reunió amb els propietaris de la parcel·la per tal de decidir el futur del projecte. “S’ha de mirar si s’ha de canviar alguna cosa, si s’ha de reorientar d’alguna manera”, ha explicat Gili. A tall d’exemple, i sense aventurar-se gaire en les modificacions que es poden a dur a terme “perquè s’ha d’estudiar”, la cònsol ha assenyalat a la dimensió. En aquest sentit, ha indicat que “igual no és l’adequada” i s’ha d’acabar plantejant.

En tot cas, la manca d’aparcament a la zona era un dels motius principals pels quals aquest projecte era important. Amb la construcció de l’aparcament de la plaça de l’Església, Gili de moment pensa que es pot anar suplint aquesta necessitat, “és evident que no són tantes places, però ja es veurà”. L’interès del comú en dur a terme aquest aparcament també recau en el fet de convertir-lo en una nova entrada per Escaldes per als turistes. “En definitiva, haurem de veure si podem canviar alguna cosa”, ha remarcat Gili, que ha insistit en el fet que dur-lo a terme des de la corporació directament és impossible.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending