L’aparcament dissuasiu de Santa Coloma deixarà de tenir tarifa reduïda

Les places es van habilitar amb la intenció que els treballadors del centre de la parròquia deixessin els vehicles i acudissin a treballar en transport públic, però únicament han fet servir els abonaments veïns de la zona

L'aparcament dissuasiu en el límit entre Andorra la Vella i Santa Coloma
L'aparcament dissuasiu en el límit entre Andorra la Vella i Santa Coloma

La prova pilot de l’aparcament dissuasiu de Santa Coloma no ha obtingut els resultats esperats, i deixarà de tenir tarifa reduïda, passant a tenir així un funcionament convencional. L’objectiu d’aquest pàrquing era descongestionar el centre, animant als treballadors a deixar els seus vehicles i acudir als llocs de feina en transport públic. Aquest, però, no ha sigut l’ús que se li ha donat, ja que únicament han sol·licitat abonaments veïns de la zona.

Tot i que ha tingut afluència, no ha estat com s’esperava des del comú. Així ho ha confirmat la cònsol major, Conxita Marsol, aquest dilluns durant la roda de premsa posterior a la sessió de consell. Aquest aparcament es va posar en funcionament, mitjançant una prova pilot, a finals del mes d’agost. La tarifa es va plantejar reduïda, per poder atreure els treballadors que cada dia acudeixen en cotxe al centre de la parròquia. Únicament es pagava un euro al dia, però els abonats que ha tingut el pàrquing no han estat els que es buscaven.

Marsol ha assenyalat que han estat els veïns de la zona qui s’han beneficiat d’aquest aparcament els darrers tres mesos. “No n’hi ha cap que deixi el cotxe per venir a treballar al centre d’Andorra la Vella, tots són de Santa Coloma”, ha afirmat la cònsol. Per tant, els ha semblat injust “que tingui uns preus diferents si no té la finalitat que volíem”. Així, després de les festes de Nadal, es plantejarà deixar de donar-li aquesta diferència i convertir-lo en un aparcament convencional.

D’altra banda, i també relacionat amb aparcaments, el Parc Central 2 deixarà de funcionar, almenys de forma comunal, el pròxim 31 de gener. Marsol ha assenyalat que el contracte de lloguer que tenia la corporació acaba, “no podem fer res més per la nostra part”. Malgrat aquesta nova manca, la cònsol ha indicat que a la plaça de braus es comptarà amb 180 places, “això ens compensa sobradament”.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending