L’aparcament dissuasiu de Santa Coloma costarà un euro diari, aproximadament

El pàrquing de Malreu s’ha posat en marxa amb 36 noves places, completant així les millores que s’han portat a terme per l’avinguda, que es continuaran amb una mitjana fins a la cruïlla de la Margineda

El nou aparcament de Malreu.
El nou aparcament de Malreu. Pilar Candel

El comú d’Andorra la Vella ha presentat aquest dijous el nou aparcament de Malreu, situat a Santa Coloma. El següent que es presentarà, a finals del mes de juliol, serà el dissuasiu i que tindrà un cost aproximat d’un euro diari. D’aquesta manera, ha indicat la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, s’han completat les millores que s’estaven fent a la zona, i que es continuaran amb una mitjana que s’instal·larà fins a la cruïlla de la Margineda.

Amb les millores que es van portar a terme a Santa Coloma, principalment, amb la voravia que s’ha instal·lat fins a la caserna de Bombers, es van haver de retirar una sèrie de places d’aparcament a l’avinguda. Per aquest motiu, el comú ha habilitat un espai que actualment no s’estava utilitzant. D’aquesta manera, ha assegurat Marsol, “ha millorat moltíssim la zona”. A més, s’han guanyat llocs de pàrquing, ja que s’han sumat 36 de nous, que superen els nou que hi havia fins ara. A més, hi haura sis per a motos i un per a vehicles d'usuaris amb mobilitat reduïda. El nou aparcament, anomenat de Malreu per les immediacions, compta amb, aproximadament, 500 metres.

Aquest serà un dels diversos aparcaments que es tenen pensats a la zona. Concretament, el següent que es presentarà serà el dissuasiu, que s’ha ideat per agilitzar el trànsit al centre de la parròquia. Es posarà en marxa, o almenys es presentarà a finals de juliol o principis d’agost. La quantia que farà pagar el comú serà, aproximadament, d’un euro per dia. Marsol ha explicat que la tarifa s’ha aplicat amb el beneplàcit de la minoria. Per poder accedir a aquest aparcament s’haurà de demostrar, a més, que es treballa a Andorra la Vella. En cas de no ser empleat a la capital, es podrà utilitzar de forma habitual, sempre i quan quedin places. La idea principal és fer una prova pilot de tres mesos inicial, “si no funciona, buscarem una nova fórmula”, ha indicat la cònsol.

El següent pas per millorar la zona de Santa Coloma serà la implantació d’una mitjana fins a la cruïlla de la Margineda, similar a la que hi ha actualment a l’avinguda Tarragona. “Hi posarem passos de vianants, que molta gent ens ho ha demanat perquè van a caminar, i no es pot travessar fins a pràcticament a Sant Julià”, ha explicat Marsol. Les obres es preveu que es comencin “quan les empreses tornin de vacances i, per tant, serà cap a finals d’agost”. Les tasques duraran tres mesos, i “no molestarà gaire a la circulació perquè tenim dos carrils, un d’ells s’ocuparà com a bici, de pujada i de baixada, però sense obra”.

1657192322248
Una de les millores a l'avinguda

 

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending