Gili garanteix que no faltarà pàrquing per a l’hospital fins que es tingui el nou espai al Falgueró

Es negocia amb la propietat de la parcel·la on anirà la promoció urbanística que se cedeixin parcel·les per garantir el servei fins a finals del 2024, quan es vol tenir enllestit el nou aparcament, amb entre 200 i 300 places, mentre que la minoria de DA lamenta que és un projecte que “s’hauria d’haver iniciat fa temps”

L'aparcament del Falgueró.
L'aparcament del Falgueró.

El futur aparcament comunal haurà de disposar d’entre 200 i 300 places. Aquesta és una de les exigències que inclou el plec de bases aprovat pel comú d’Escaldes-Engordany, que ha descartat que el projecte inclogui excavació, per no generar molèsties durant la construcció a l’hospital. En un futur, es demana que el disseny permeti fer més plantes si s’estima necessari. Una de les preocupacions és garantir que, fins que estigui en funcionament, hi hagi servei per a l’hospital. Per això, ja s’està negociant amb els propietaris de la parcel·la a urbanitzar.

Així ho ha explicat al cònsol major, Rosa Gili, durant el ple que, justament, ha servit per validar un concurs que, ha admès, “és inèdit” ja que, tal com havia avançat Altaveu. I és que uneix en un únic concurs tant el disseny del projecte per part d’un despatx d’arquitectura com la contractació de les obres. Tot amb la intenció de poder accelerar al màxim.

La mandatària no ha tingut problemes a reconèixer que aquesta urgència es deu al que suposaria perdre les 158 places d’aparcament actuals, que donen servei tant a l’hospital com al tanatori, però també a una zona molt mancada d’estacionament. “És molt necessari i concorregut. Les hem de garantir perquè hi ha infraestructures molt sensibles per a tot el país al costat”, ha apuntat.

El concurs preveu 2 mesos per al disseny de l’aparcament i 10 per a la construcció, en total uns treballs que s’estimen costarien 7,5 milions d’euros

El projecte, segons ha avançat, demana als arquitectes un mínim de 200 places i un màxim de 300. “Tirem llarg perquè hi ha una necessitat”, ha indicat Gili. Això en un primer moment, perquè es vol que el futur edifici tingui opció, si cal en un futur, d’ampliació. De moment, a dalt de tot hi haurà una instal·lació esportiva: es traslladaran les pistes de tennis que, actualment, hi ha al Prat del Roure.

La construcció no tindrà soterrani. Per tant, no es farà excavació, justament per “evitar molèsties a l’hospital”. Es vol que tot es faci ràpidament i que sigui “una instal·lació moderna”. Per exemple, tindrà senyals que permetran conèixer ràpidament el nombre de llocs ocupats. El concurs preveu dos mesos per a l’elaboració del projecte arquitectònic i deu més d’obres. Així, es confia que pugui estar enllestit a finals del 2024. El cost estimat, com havia avançat aquest mitjà, és de 7,5 milions d’euros.

El concurs s’ha validat amb els vots a favor de la majoria. Des de Demòcrates, que s’ha abstingut, s’ha lamentat novament -tal com havia passat amb les adjudicacions de les reformes de l’espai Caldes i de la Borda Gabriel- la falta d’informació prèvia. Tot i això, sí que s’ha assegurat que “l’aparcament és imprescindible”. I, de fet, s’ha criticat que “aquesta infraestructura, que a més és rendible, és una obra que s’hauria d’haver iniciat fa temps per tenir-la ja en marxa. Fins ara, no hi ha hagut la pressa necessària i ara hem de córrer”.

Gili també ha explicat que abans d’iniciar les obres es vol garantir que durant els mesos dels treballs es mantingui el servei d’aparcament. Cal tenir en compte que la promoció Falgueró View es vol començar a construir abans de final d’any i, per tant, l’actual espai es reduirà. I desapareixerà totalment quan el comú comenci l’obra de l’aparcament.

El que es negocia amb la propietat és poder disposar d’espais alternatius. Així, per un costat, part de l’actual estacionament es podria arribar a mantenir obert, ja que la promoció es faria per fases i no afectaria tot el terreny des del principi. També se cediria al comú una altra parcel·la, a l’altre costat del carrer, que ara no té aquest ús. Amb això, i segons les paraules de Gili, es podria garantir el servei de pàrquing a l’hospital i al tanatori fins que, a finals 2024, el nou pàrquing vertical estigui fet.

Comentaris (2)

Trending