Andorra la Vella vol tenir enllestida a l’estiu la reforma del carrer de la Llacuna

El projecte preveu pacificar la zona donant preferència als vianants sense tancar-la al trànsit, refent punts que es troben malmesos, embellint-la i canviar tot l’enllumenat

Plànol de la zona on s'han de fer els treballs.
Plànol de la zona on s'han de fer els treballs.

El comú d’Andorra la Vella vol impulsar un canvi important al carrer de la Llacuna. Al llarg dels pròxims mesos, es faran obres per convertir-lo en una zona preferent per a vianants. El trànsit no estarà tallat, però sí que es deixarà clar els vehicles hauran de cedir la prioritat. Les actuacions també preveuen millorar estèticament la via amb una nova pavimentació i una millora de l’enllumenat. Les obres es faran un cop passada Setmana Santa i es vol que estiguin a punt abans de l’estiu.

Un dels objectius que es persegueix amb l’actuació, segons han explicat fonts comunals, és “pacificar la circulació” al carrer. D’aquesta forma, tot i que no es tancarà al trànsit, es donarà prioritat als vianants. La voluntat és que la via la passin a fer servir bàsicament vehicles dels veïns o per fer càrrega i descàrrega però poca cosa més.

Es tirarà a terra un petit edifici comunal que fa de deixalleria, per crear una petita plaça amb contenidors prefabricats

El projecte, però, també té altres dos objectius. Per un costat, embellir la zona. Per l’altra, solucionar algunes mancances existents, tant pel que fa al paviment, força malmès, com als serveis. Per exemple, s’aprofitarà per solucionar el fet que des del camí dels Espuis s’escola una quantitat important d’aigua superficial que acaba arribant fins i tot als carrers Mossèn Marfany i Mossèn Tremosa.

Entre altres actuacions, també s’enderrocarà un edifici comunal que, actualment, es fa servir de deixalleria. Allà es crearà una petita plaça, amb uns mòduls prefabricats per llançar els residus. La previsió és també refer el paviment del carrer i aprofitar per instal·lar canalitzacions de serveis, com ara les d’Andorra Telecom.

Paral·lelament, es renovarà tot el mobiliari públic existent, amb nous bancs, papereres i jardineres. Hi haurà també un nou sistema d’enllumenat. Es farà servir el model del carrer Callaueta, amb fanals suspesos de la part central de la via, a través d’un ancoratge a les façanes.

El comú ha llançat ara el concurs per contractar l’empresa que es faci càrrec dels treballs. El pla és que tot el procés estigui enllestit de cara a Setmana Santa. La idea és que les obres puguin començar just després de Pasqua i, llavors, trigarien a completar-se uns tres mesos. Per tant, es podrien inaugurar de cara a l’estiu.

Comentaris (3)

Trending