Andorra la Vella vol també potenciar les estades esportives al país

La selecció francesa utilitza les instal·lacions dels Serradells i l'estadi comunal per preparar el mundial de rugbi femení a Nova Zelanda

Visita de la selecció francesa al Comú d'Andorra la Vella.
Visita de la selecció francesa al Comú d'Andorra la Vella.

Una visita al Comú d'Andorra la Vella i a la Casa de la Vall ha servit a la selecció francesa de rugbi per fer un respir de la preparació pel mundial de Nova Zelanda que es disputarà a l'octubre. Una estada al país que per Astrié denota que la parròquia i el país està adaptat per acollir equips d'alt nivell que aprofiten el clima i l'alçada per preparar competicions.

La selecció francesa de Rugbi està fent estada al Principat, en aquest cas a la parròquia d’Andorra la Vella, per preparar el mundial que se celebrà a Nova Zelanda del 8 al 23 d’octubre. Una situació que omple “d’orgull” al cònsol menor de la parròquia, David Astrié, que recorda que “estan al Top-3 del rànquing mundial” i que denota que “la parròquia està adaptada a estades esportives d'alt nivell igual que la resta del país”.  "Pot ser que marqui un camí perquè vingui altres equips masculins", ha apuntat.

Durant la seva estada al país, del 13 al 23 d'agost, com ha confirmat Astrié, estan utilitzant les instal·lacions dels Serradells i de l’estadi comunal Joan Samarra i que “quadren molt bé amb el que ells ens demanaven al principi”.

D’altra banda, la vicepresidenta de rugbi femení de la FFR (Federació Francesa de Rugbi), Brigitte Jugla, ha volgut agrair tota l’ajuda que estan rebent per part del comú, del VPC Andorra i de la Federació, que els fa l’estada molt més fàcil. El clima, com ha destacat Jugla, ha estat el motiu de l’elecció d’Andorra per fer-hi una estada: “Fem una adaptació al clima que hi haurà més o menys a Nova Zelanda”, han subratllat des de la federació, que en aquest sentit, ha recordat que quan es jugui el mundial serà final d’hivern-inici de primavera a nova Zelanda amb un ambient plujós.

Aprofitant un respir en la preparació per a la competició, la delegació francesa ha fet una visita al comú, així com una visita guiada a la Casa de la Vall amb la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva. Una vegada finalitzin la seva estada al país, tornaran cap a França on tenen previst disputar dos amistosos abans de fer la selecció definitiva de les jugadores que es desplaçaran a Oceania.

Etiquetes

Comentaris

Trending