Andorra la Vella vol que la ciutadania decideixi què fer amb part de les inversions per al 2021

El comú ha licitat la contractació d’una empresa perquè l’assessori en el procés per implementar un pressupost participatiu a la parròquia

Un instant d'una sessió de comú celebrada a Andorra la Vella.
Un instant d'una sessió de comú celebrada a Andorra la Vella.

El comú d’Andorra la Vella vol que el 2021 sigui la ciutadania qui escolli que fer amb una part dels comptes de la corporació. És a dir, vol engegar un pressupost participatiu, similar al que ja fa uns anys es vehicula des del Govern. Per això, es vol contractar una empresa especialitzada que l’assessori sobre com posar en marxa el procés. A aquest encàrrec hi preveu destinar uns 25.000 euros.

Un dels punts del programa electoral amb el qual En comú per Andorra la Vella va imposar-se a les comunals de desembre del 2019 era potenciar la implicació ciutadana. En concret, es volia traslladar a nivell parroquial la iniciativa del pressupost participatiu que fa uns anys que es vehicula des del Govern, amb projectes com els arbres de vent o la passarel·la per a vianants a l’altura de l’estadi Comunal com a projectes ja realitzats. De cara al 2021 ja es vol portar a terme la primera edició del projecte.

El cost previst de l’assessorament és d’uns 25.000 euros però la partida concreta pel projecte de participació ciutadana no està encara definida

De fet, fonts comunals han posat en relleu que la voluntat era haver-ho treballat ja per aquest any. El problema, però, ha estat l’esclat de la crisi sanitària provocada per la Covid-19, que va retardar el projecte. Ara, es vol posar en marxa.

Per fer-ho, el servei de Participació ciutadana ha decidit buscar l’assessorament “d’una empresa especialitzar en processos participatius”. D’aquesta forma es vol “desenvolupar i gestionar de manera integral el projecte”. Per ara, no està definit encara quin serà l’import de la partida sobre la qual els ciutadans hauran de decidir el destí.

En la petició d’ofertes feta des del comú per seleccionar l’assessorament, es posa en relleu que “els objectius del projecte són incloure la ciutadania en el procés de presa de decisió de la gestió d’una part del pressupost públic”. Això comporta “un treball de reflexió de necessitats, d’identificació de demandes i de priorització de pressupostos per part de la ciutadania” així com “un de rendiment de comptes continuat per part de la corporació comunal”.

La idea és que el cost de l’assessorament no superi els 25.000 euros, segons es posa en relleu en el mateix document. La petició d’ofertes es tancarà el 16 de novembre i, a partir de llavors, es farà la selecció de l’empresa guanyadora.

Comentaris (2)

Trending