Andorra la Vella posa fil a l’agulla per enderrocar l’antiga seu del COEX

El comú ha convocat el concurs per tirar endavant les obres, que es faran durant la tardor i permetran l’ampliació de l’actual aparcament en un terreny llogat inicialment per dos anys però amb opció de pròrroga

L'aparcament amb l'antiga seu del COEX al fons.
L'aparcament amb l'antiga seu del COEX al fons.

El comú d’Andorra la Vella ha posat fil a l’agulla per tirar a terra l’edifici que havia albergat l’antiga seu del Servei de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) i, ja durant la pandèmia, el centre de vacunació i de proves diagnòstiques del coronavirus. La corporació ha convocat el concurs que ha de servir per encarregar els treballs, que es farà durant la tardor. Un cop completat el desmunt, es podrà ampliar l’actual aparcament.

Fa unes setmanes, el comú va tancar un nou acord d’arrendament de la parcel·la. Es pagarà 25.000 euros anuals, inicialment per dos anys, tot i que la intenció és que es pugui renovar posteriorment a final de cada exercici. En l’acord, també s’inclou que la corporació assumeixi el cost de l’enderroc de l’estructura que va albergar els serveis del COEX. Aquest té un cost estimat -sempre a l’espera de com afecti l’actual espiral de preus a la construcció- de 150.000 euros.

Ara, s’ha convocat el concurs per contractar l’empresa que s’haurà de fer càrrec de les obres. El termini per presentar ofertes romandrà obert fins al 29 de setembre. Per tant, la idea és adjudicar els treballs a inicis d’octubre i que aquests es puguin enllestir durant la tardor. Així, de cara a Nadal ja estarien enllestits.

I, d’aquesta forma, es podia tenir ja l’ampliació de l’aparcament per a una època on es preveu una notable afluència de visitants a la parròquia. Aquesta és la intenció del comú: guanyar més places d’estacionament a la zona. A banda, durant el juliol la idea és que el terreny torni a albergar la carpa per a l’espectacle del Cirque du Soleil.

Comentaris (9)

Trending