Andorra la Vella posa 100.000 euros a disposició de la ciutadania per fer un projecte ‘popular’

El comú inicia aquest dilluns la recollida de propostes que poden fer els majors de 16 anys i que han de suposar una inversió i que quedi quelcom tangible per a la parròquia

Conxita Marsol i Meritxell López durant la compareixença.
Conxita Marsol i Meritxell López durant la compareixença.

El comú d’Andorra la Vella posa en marxa a partir d’aquest dilluns la recollida de propostes en el marc del pressupost participatiu. La corporació preveu desenvolupar aquella iniciativa o iniciatives que sorgides d’una votació popular que es farà a mitjan juny suposin una inversió de 100.000 euros. La voluntat és que la proposta triada pugi ser una realitat durant el segon semestre d’aquest any.

La cònsol major, Conxita Marsol, i la consellera de Participació Ciutadana, Meritxell López, han presentat el programa, destacant entre altres coses que al comú li agrada molt sentir la veu de la ciutadania, que és la que “viu el carrer”. Marsol ha repassat les iniciatives de participació ciutadana, com el consell d’infants, “que ens agrada molt”, i ha ressaltat que els pressupostos participatius són un nou canal amb voluntat de permanència i seguiment els propers exercicis.

Fins al 26 de març es poden fe suggerències per via telemàtica o presencial i al juny, durant una setmana, es podran votar les propostes que hagin passat el filtre tècnic

Des d’aquest dilluns i fins al 26 de març es rebran les propostes sigui de manera telemàtica a l’adreça electrònica a l’efecte o dipositant les butlletes que es bustiaran a partir d’avui a l’Espai Ciutadà, al centre cultural La Llacuna o al servei de tràmits de Santa Coloma. Les propostes les poden fer els majors de 16 anys i n’hi ha prou amb fer un enunciat de la idea i una petita descripció del que es proposa. “És un pas més per treballar tots per la parròquia”, ha dit Marsol.

Una vegada es rebin les propostes, a partir del 27 de març es farà un filtratge des dels comitès tècnics comunals per veure quins projectes realment compleixen les condicions i posteriorment, durant una setmana de juny que encara està per concretar, s’obrirà un torn de votació per escollir la iniciativa vencedora, que la cònsol major ha donat a entendre que pot ser més d’una si no s’arriba als 100.000 euros pressupostats.

“Si és una mica més (del previst) no passarà res. I si és molt més però sembla d’interès, el comú pot fer-se seu el projecte” i tirar-lo endavant encara que sigui amb més d’un exercici, encara que la voluntat inicial és mirar de cenyir-se als 100.000 euros que hi ha previstos. Durant la compareixença, Marsol també ha explicat que el primer mes d’obres de remodelació als Serradells no hi ha hagut cap inconvenient i s’està anant sobre el previst, tot i que “falta molt, és una obra de 14 o 15 mesos i ja n’hem passat un. La valoració és positiva”.

Comentaris (4)

Trending