Andorra la Vella paga 75.000 euros més per la reforma de la Rotonda

El comú justifica el sobrecost, que fa pujar la despesa total a 737.000 euros apuntant a la necessitat de solucionar les deficiències estructurals que es van detectar a la zona sobre el riu

Emplaçament de l'escultura a la nova posició de la Rotonda.
Emplaçament de l'escultura a la nova posició de la Rotonda. tony lara / comú d'andorra la vella

La primera fase de la reforma de la Rotonda i els entorns ha acabat costant més car del que el comú d’Andorra la Vella havia previst. La corporació ha hagut d’ampliar el contracte a l’empresa responsable de les obres, que acabarà percebent un suplement superior als 75.000 euros. El motiu principal és el fet que es va actuar per reforçar l’estructura sobre el riu, després que es detectessin mancances un cop s’havien iniciat els treballs.

Les obres, en el seu dia, es van adjudicar a Pidasa Serveis per un import proper als 662.000 euros. En concret, 661.859,50 euros. Les obres, de fet, ja fa temps que es van acabar. Durant aquestes, però, es va constatar que hi havia deficiències en l’estructura del pont, just on està l’oficina de turisme.

La situació es va valorar i es va decidir que, aprofitant les actuacions, es podrien solucionar. Aquest punt, però, no estava inclòs en el contracte inicial de l’adjudicació. Per tant, es va encarregar a l’empresa que es fes càrrec, això sí, amb el compromís, evidentment, de compensar-ho. I ara es compleix.

Per això, s’ha aprovat una ampliació del contracte inicial. En aquest cas, l’import és de 75.306,22 euros. Per tant, la fase 1 de la remodelació del cèntric espai de la capital acabarà suposant un cost superior als 700.000 euros. En total, 737.165.

El projecte de reforma encara no ha acabat. Hi ha previsió de més actuacions però, per ara, el comú les ha deixat per a més endavant. S’està a l’espera de veure si les inclouen ja en el pressupost per a l’any 2023.

Comentaris (5)

Trending