Andorra la Vella iniciarà el mes d'abril les obres a la plaça de la Rotonda per acabar-les al juliol

L'embelliment permetrà donar continuïtat entre la zona de vianants de la part alta de l'avinguda Meritxell i la part baixa

Comentaris

La simulació mostra com quedarà la plaça després de les obres.
La simulació mostra com quedarà la plaça després de les obres. Comú d'Andorra la Vella

El consell de comú d'Andorra la Vella ha aprovat aquest divendres l'adjudicació dels treballs reforma de la plaça de la Rotonda amb l'objectiu que els treballs s'iniciïn cap al 12 d'abril, durant un període sense afluència de turistes, i estiguin enllestits a principi de juliol. L'embelliment permetrà dona continuïtat entre la zona de vianants de la part alta de l'avinguda Meritxell i la part baixa. L'adjudicació s'ha aprovat per vuit vots a favor i tres abstencions. Les obres s’han adjudicat a l’empresa Pidasa per 661.859,50 euros.

La cònsol major i consellera d'Urbanisme, Conxita Marsol ha explicat que el paviment serà similar al de la resta de l'avinguda i que s'aprofitarà per reforçar una part de l'estructura del pont. No es tocarà el costat on hi ha una tarima de fusta i es mantindrà l'escultura del rellotge de Dalí.També es canviarà la il·luminació. En relació a l'estructura de fusta, Marsol ha dit que "es va posar fa pocs anys i està en bones condicions".

El projecte ha provocat les crítiques des de l'oposició. El conseller socialdemòcrata, Sergi González s'ha queixat per la manca d'informació i pel fet que la cònsol havia rebut el projecte definitiu la setmana passada. González també ha esmentar una disminució en el pressupost de 600.000 euros, que Marsol ha negat i ha afirmat que de la fase 1, la de la plaça de la Rotonda, ja disposaven de l'estudi amb més antel·lació. La socialdemòcrata, Dolors Carmona s'ha afegit a les crítiques del seu company subratllant que "no podem aportar res perquè no sabem res". En la posterior roda de premsa, ha dit sentir-se decepcionada "perquè només ens volen per a aquells tràmits d'obligat compliment i per fer el paripé. No comptem per res". Marsol ha tret ferro a les crítiques indicant que "tinguin informació o no sempre s'abstenen".

La remodelació de la plaça de la Rotonda serà la primera fase d’una transformació integral del tram de passeig del riu entre la rotonda de la Dama de Gel i el carrer Prat de la Creu, que s’anirà desenvolupant en diversos exercicis segons el projecte ‘CentreS’ dels arquitectes Pere Cervós i Ricard de Deus, que va guanyar el concurs d’idees que es va presentar el febrer de l’any passat, poc abans de la pandèmia.

Una gran font amb llums de colors sobre el riu Valira, un passeig més ample i amb zones de repòs al voltant del riu per potenciar els desplaçaments a peu, i un espai on poder-hi fer activitats durant tot l’any. Aquests són els principals eixos del projecte guanyador del concurs d’idees per desenvolupar la plaça de la Rotonda i entorns que va convocar el Comú la tardor del 2019 per millorar l’atractiu de la zona. Al procés de selecció del projecte hi van prendre part el Col·legi Oficial d’Arquitectes d’Andorra, el Col·legi d’Enginyers d’Andorra, el col·lectiu de comerciants The Shopping Mile i tècnics i consellers del comú del mandat passat.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending