Andorra la Vella incorpora 177 treballadors eventuals aquest estiu, un 50% més que l’any passat

L'objectiu és oferir un impuls a la recuperació econòmica després de la pandèmia i cobrir les necessitats d’activitats per als fills de pares que no marxen de vacances

Foto de família dels treballadors, autoritats i tècnics.
Foto de família dels treballadors, autoritats i tècnics. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

El comú d’Andorra la Vella incorpora aquest estiu 177 treballadors eventuals (l’any passat en van ser 115) en diverses àrees. L’increment està motivat per la voluntat de contribuir a impulsar la recuperació econòmica després de la pandèmia sanitària, alhora que es contracten més monitors esportius i de lleure per una ampliació de l’oferta tot garantint les ràtios i distàncies de seguretat que marquen les autoritats sanitàries.

En total, cal destacar el llarg centenar de monitors esportius i de lleure, una cinquantena d’informadors turístics o una desena d’auxiliars de suport per al departament de Medi Ambient. Una cinquantena de joves treballadors eventuals atendran entre juliol i agost les necessitats dels visitants treballant com a informadors de carrer (44), o bé com a reforç de l’Oficina de Turisme, com a guies culturals o de muntanya (11). Aquest dijous, en el primer dia de feina per a molts d’ells, el conseller de Cultura i Promoció Turística, Miquel Canturri, els ha donat la benvinguda a l’auditori del Centre de Congressos per garantir les distàncies de seguretat, i posteriorment s’han fet una foto de família, juntament amb els cònsols major i menor, Conxita Marsol i David Astrié, a la plaça del Poble.

Tant la cònsol major, Conxita Marsol, com el conseller Miquel Canturri els han traslladat que són la imatge de la parròquia i del país per als turistes que ens visiten i per això els han esperonat a oferir-los una molt bona acollida i a desenvolupar la feina amb rigor. El conseller de Cultura i Promoció Turística, Miquel Canturri, ha expressat que és una molt bona oportunitat per la gent jove de la parròquia, per a molts dels quals és una primera incursió al món laboral. Ha subratllat que aquest és un any especial, en el qual moltes famílies no ho estan passant bé i per això el comú  fa un especial esforç en oferir noves places de feina.  

Del més de mig centenar d’incorporacions eventuals, 44 són informadors de carrer, joves d’entre 16 i 25 anys que treballaran al departament de Promoció Turística passejant pels carrers de la parròquia degudament identificats amb un uniforme verd i estant a la disposició dels turistes que els puguin traslladar preguntes o referències de la parròquia o del país. També s’encarregaran de fer enquestes a les zones comercials i atendre el punt d'informació ubicat a la Plaça del Poble.

Vuit joves més, la majoria estudiants de Turisme, treballaran com a informadors –amb uniforme blau- per donar a conèixer la parròquia als visitants i atendre’ls a l’Oficina de turisme de la plaça de la Rotonda. A més, s’ha contractat un guia de muntanya per les visites ecoturístiques, i dos guies per realitzar els itineraris guiats culturals. El comú va decidir recuperar el 2017 la figura de l’informador turístic per donar als joves l'opció d'iniciar-se al món laboral, així com l'oportunitat de conèixer i donar a conèixer als visitants la parròquia. 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending