Andorra la Vella impulsa la millora de la urbanització de l’antic carrer Major

El primer tram en què s’actuarà serà el comprès entre la cruïlla amb Príncep Benlloc i l’encreuament amb el carrer de la Vall, amb un pressupost estimat de 160.000 euros

L'inici del tram on s'actuarà a l'antic carrer Major.
L'inici del tram on s'actuarà a l'antic carrer Major.

Andorra la Vella ha posat fil a l’agulla per millorar la urbanització de l’antic carrer Major, al centre històric de la capital. Es tracta d’una zona on fa temps que no s’actua i es vol principalment millorar els serveis existents. A banda, s’aprofitarà per reformar el paviment que, en alguns punts, es troba força malmès. Enguany hi ha previst fer una primera fase dels treballs, entre la cruïlla amb l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer de la Vall, amb un pressupost estimat de 160.000 euros.

Segons han explicat fonts comunals, l’actuació preveu refer diferents aspectes del carrer, que en la seva globalitat, enllaça la placeta Monjó i l’avinguda Príncep Benlloch. Així, s’ha de millorar l’enllumenat i les xarxes d’aigües potables i pluvials. Com que s’ha d’aixecar el terra, tocarà també modificar el paviment.

Des de la corporació s’admet que fa anys que no s’ha fet cap actuació a la zona. Ara, es tirarà endavant una primera fase de les tres que composen tot el projecte. Així, s’actuarà sobre prop de 53 metres lineals del carrer. Entre altres actuacions, també estan previstes actuacions d’embelliment, com ara la col·locació de jardineres.

Un dels trams de l'antic carrer Major.
Un dels trams de l'antic carrer Major.

Per al futur, i segurament ja el proper mandat, queden els altres dos trams. Per un costat, la resta de l’antic carrer Major així com el carrer Anna Maria Janer. Per l’altre, el carrer de la Vall, és a dir, el que enllaça Príncep Benlloch amb els jardins de Casa de la Vall.

De moment, es fa aquesta primera fase. El concurs per adjudicar les obres ja està convocat i s’espera poder decidir qui les fa abans de l’estiu. Llavors caldrà veure si es comença de seguida o s’espera a la tardor, per no provocar molèsties excessives durant una època d’alta afluència turística. El cost estimat d’aquesta primera part el projecte ascendeix a 160.000 euros, a l’espera de l’import de les ofertes que es rebin.

Comentaris

Trending