Andorra la Vella habilita una nova minideixalleria al pàrquing de l’Estació Nacional d’Autobusos

El comú preveu obrir-ne dues més durant l’any, a més d’una nova prova pilot de recollida porta a porta i un nou sistema de dipòsit de brossa mitjançant targeta a diferents zones residencials

La nova minideixalleria d'Andorra la Vella.
La nova minideixalleria d'Andorra la Vella. Comú d'Andorra la Vella / Tony Lara

Andorra la Vella ha començat un nou projecte per tal de potenciar el reciclatge a la parròquia. D’una banda, aquest dilluns s’ha habilitat i posat en marxa una nova minideixalleria a l’aparcament de l’Estació Nacional d’Autobusos. A futur, i de cara al mes de setembre, es preveu iniciar una nova prova pilot de recollida de residus porta a porta a Terravella, i també un nou sistema per llençar la brossa mitjançant accés amb targeta a diverses zones residencials.

El conseller de Sostenibilitat i Innovació, Gerard Estrella, ha presentat la quarta minideixalleria de la capital. S’ha ubicat a l’aparcament que està a la zona de l’Estació Nacional d’Autobusos, i explica que “estem en una zona residencial molt important, és un punt estratègic on conflueix molta població”. Aquesta zona habilitada serveix per dipositar els elements bàsics, com cartró, paper i vidre, però també petits electrodomèstics, tòners, fluorescents, pneumàtics o oli vegetal, entre altres. L’horari per poder tirar la brossa serà de 8:00h fins a les 20:00 h.

Pròximament, es preveu habilitar-ne dos més, una a Terravella i una al Cedre. D’aquesta manera, es complementarà el servei de recollida porta a porta. A Terravella, de fet, s’inicia el pròxim setembre una prova pilot, després de l’èxit que ha tingut a Santa Coloma. Segons ha explicat Estrella, es faran tres recollides a la setmana d’envasos, dues de paper i una per vidre, a més de residu sòlid orgànic cada dia. “Al Cedre cada vegada hem tingut més participació, i això ens va animar a fer-ho extensible a altres zones”, ha assegurat el conseller.

A més, Estrella ha aprofitat per anunciar que es preveu posar en marxa uns nous punts verds específics per a zones residencials que funcionaran amb un sistema de targeta. El motiu, ha assegurat, és “evitar les males praxis i facilitar als veïns que puguin tirar les deixalles”. S’està treballant en el plantejament, però en principi es preveu per a aquelles localitzacions amb poques cases, que tinguin poca concentració, com el camí Forestal, a l’alçada de la Banca Sabadell.

Etiquetes

Comentaris

Trending