Andorra la Vella estrena una ruta familiar a la Comella amb el Tamarro

El circuit, que té una forma circular, compta amb 1,6 quilòmetres i uns 100 metres de desnivell positiu

Comentaris

Dos infants en el superpotenciador d'oïda.
Dos infants en el superpotenciador d'oïda. TONY LARA/COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El comú d'Andorra la Vella ha presentat aquest dijous 'El bosc de l'Andy', un nou atractiu a l'experiència del Tamarro a la Comella. El cònsol menor, Miquel Canturri ha explicat que "és una ruta familiar i molt accessible i en un lloc molt maco com és el bosc de la Comella, un indret molt visitat a l'estiu". Hi passen unes 200 persones cada dia i en una jornada de màxima afluència han arribat a les 500. El camí disposa d'un comptador.

El recorregut ensenya com viu l'Andy. La seva figura, el Tamarro d’Andorra la Vella, es va crear l’any 2020 de la mà d’Andorra Turisme i del dissenyador escaldenc Pere Moles, amb la col·laboració de tots els comuns. Aquest any, la corporació de la capital ha volgut anar un pas més enllà i ha creat una ruta al voltant d’aquest personatge que habita a les muntanyes i els boscs de la parròquia per cuidar-los i protegir-los.

Per poder fer accessible i segura la ruta per als infants s’ha comptat amb la col·laboració del departament de Medi Ambient, que ha tingut cura en la conservació de l’entorn, sempre cuidant que l’impacte en la flora i la fauna sigui mínim. Per aquest motiu, s’ha treballat amb materials que puguin garantir la seva durabilitat, però que s’integrin amb la natura. El conseller de Patrimoni Natural, Gerard Menardia, ha remarcat la importància d’haver-ho pogut fer amb material reciclat, provinent del bosc.

La iniciativa va sorgir del conseller de PS+Independents, Sergi González que ho va fer arribar al cònsol menor, Miquel Canturri i a la comissió de Patrimoni Natural del comú. Des de la minoria han destacat que també fan propostes constructives i que no només es limiten a criticar.

El circuit, que té una forma circular, compta amb 1,6 quilòmetres i 100 metres de desnivell positiu. És un recorregut fàcil que es pot realitzar en 1 hora i mitja. Disposa d'un com d'aigua, superpotenciadors d'oïda i casetes d'ocell a més del portal dels galls de bosc i de les floretes de l'Andy. Aquest dijous l'han recorregut els infants de les colònies d'Andorra la Vella.

De fet, l’excursió cap al Tamarro és l’inici del circuit dels Miradors de l’Obaga que es va habilitar el mandat passat per potenciar l’extensa xarxa de camins d’Andorra la Vella i que ha tingut molt bona acollida. Aquesta acció de promoció turística contribueix, a més, a donar a conèixer el vessant més sostenible de la parròquia.

Comentaris

Trending