El comú d’Andorra la Vella confía en tenir una bona temporada d’estiu

Les previsions per als propers mesos apunten a un repunt dels visitants respecte a l’any anterior, una vegada relaxades les mesures sanitàries als països veïns

Façana del comú d'Andorra la Vella.
Façana del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Tot i que el 2020 no va tenir un mal estiu, la pandèmia va ser que fos evident la baixada de visitants a la capital del país. Ara, amb la temporada al girant la cantonada, el comú es veu preparat per tenir unes bones xifres. Sembla que les relaxacions de les mesures sanitàries a França i Espanya i les bones notícies per part d’hotelers i agències de viatges animen a ser positius.

“Al comú estem treballant per tenir tot a punt, la casa de turisme, el punt d’informació a la plaça del poble que posem pels visitants...”, explica el conseller de Cultura i Promoció Turística d’Andorra la Vella, Miquel Canturri. Aquest any, amb aquestes bones previsions a la vista, hi haurà quatre informadors de carrer més que al 2020, “per rebre els turistes”.

Els últims caps de setmana s’ha pogut veure un augment de visitants a l’avinguda Meritxell, plena els dissabtes. A més, els hotelers estan tenint una bona quantitat de reserves, i encara no ha arribat l’època més potent. Tot açò s’ha traslladat al comú, i Canturri afegeix que “les dificultats encara existents per a agafar un vol també poden animar a la gent a conèixer territoris que tenen més a prop, entre ells, Andorra”.

El turisme de muntanya, a l’aire lliure, pot ser un al·licient per a apropar-se al país. “La gent és sent segura en aquestes condicions”, apunta Canturri. Per aquest motiu, des del comú han preparat tot un ventall d’activitats a la natura i, sobretot, endreçades per a les famílies, un del públic principal de la capital. Des del departament s’ha preparat una guia nova per als turistes i diferents camins rurals, relativament fàcils perquè tota classe de persona pugui accedir-hi.

Comentaris

Trending