Andorra la Vella es converteix en la tercera Vila Florida del país

S'afegeix a la Massana i Encamp i referma la importància que es dona a l’enjardinament i potenciació dels espais verds

Façana del comú d'Andorra la Vella.
Façana del comú d'Andorra la Vella. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

Andorra la Vella s'ha convertit després d'Encamp i la Massana, en la tercera Vila Florida de d'Andorra. Es tracta d'una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya i Andorra a través d’espais verds urbans i enjardinats. Aquest moviment vol mostrar i posar en valor la riquesa natural i paisatgística mitjançant el reconeixement públic de tots aquells projectes d’enjardinament, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir.
 

Les Viles Florides són aquells pobles i ciutats que destaquen per l’actuació real, conscient i de llarga durada en matèria d’enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida de tots els seus habitants.  En el cas d'Andorra la Vella, s'ha tingut en compte que és una parròquia sostenible, que fomenta la qualitat de vida amb el passeig a peu i els hàbits saludables, i amb accions per dissuadir els ciutadans d’utilitzar el cotxe, com per exemple la posada en marxa d’un bus local a un preu simbòlic de 0,10 euros.

Per a la capital, l’adhesió a Viles Florides referma la importància que es dona a l’enjardinament i potenciació dels espais verds i, a la vegada, també motivarà la millora i l’esforç continu de gestió d’aquests espais, sempre respectant el medi ambient, la biodiversitat i l’estalvi d’aigua. Es destaca que gaudeix d’una gran riquesa patrimonial amb  la Casa de la Vall, el pont de la Margineda i tresors de l’art romànic com l’església de Santa Coloma. Al Parc Central, de prop de 20.000 metres quadrats, gairebé la meitat de la superfície zona verda i, des fa dos anys, s’han anat plantant noves espècies vegetals per potenciar l’ecosistema natural del parc.

Etiquetes

Comentaris

Trending