Andorra la Vella dona la benvinguda a la calor agrupant tres celebracions en una i amb Los Manolos

Del divendres 23 al dissabte 24 de juny hi haurà la revetlla, l'Hola Estiu i activitats per a la joventut amb la rapera Sofia Gabanna

Comentaris

El cònsol menor, Miquel Canturri i la consellera de Joventut, Judit Ruiz durant la roda de premsa d'aquest dijous.
El cònsol menor, Miquel Canturri i la consellera de Joventut, Judit Ruiz durant la roda de premsa d'aquest dijous. BRU NOYA

La Festa del Poble d'Andorra la Vella se celebrarà els propers dies 22 i 23 amb la Revetlla de Sant Joan (divendres), l'Hola Estiu i la Festa de la Joventut (dissabte). El fi de festa de la revetlla anirà a càrrec del grup La Corda Fluixa i el de l'Hola Estiu amb tot un clàssic, com Los Manolos.

El cònsol menor, Miquel Canturri ha recordat que la festa es va instaurar a la dècada dels vuitanta i que l'actual corporació va tornar a reactivar. El divendres es farà un homenatge al Josep Anton Marquilló 'Quillo', un impulsor de les falles i de l'escudella de Sant Antoni  i que va morir el passat mes d'agost als 59 anys. La consellera de Joventut, Judit Ruiz, per la seva part, ha explicat que es recupera la Festa de la Joventut. 'La Juve' després de tres anys per la pandèmia.

La nit de Sant Joan començarà amb la cremada de falles

La nit de Sant Joan, a partir de les 22.30 h començarà la cremada de falles amb els Fallaires d’Andorra la Vella: primer al barri del Puial i després al Centre Històric (passaran per l’Antic carrer Major, les placetes de Sant Esteve, Consòrcia i Monjó, el carrer de la Vall, la plaça Príncep Benlloch, el Cap del carrer i la plaça Guillemó). I per acabar la festa, a partir de les 24 h, hi haurà l’encesa de la foguera, el ball de bruixes i final de festa a la plaça Guillemó amb el grup La Corda fluixa.

El dissabte 24 de juny Andorra la Vella celebrarà la Festa del Poble. A les 12 h hi haurà la missa solemne amb l’acompanyament de l’Orquestra de l’Institut de Música a l’església de Sant Esteve; i a les 13 h arribarà un dels plats forts de la jornada: aperitiu per a tothom i el concert de rumba catalana amb Los Manolos a la plaça del Poble, una cita que ja s’ha convertit en tot un clàssic del dia de Sant Joan a la parròquia.

Durant tot el dia, entre les 11 i les 18 h, també hi haurà jocs inflables a la piscina exterior dels Serradells adreçats als infants i a les famílies, i a la tarda, a partir de les 17.30 h, el XX aplec de la sardana a la plaça Vinyes (activitat organitzada per l’agrupació Sardanista andorrana). La jornada es tancarà a les 22.30 h amb un castell de focs d’artifici que es dispararà des de l’avinguda Salou, en un terreny al costat de la rotonda de la Comella.

Les activitats de la Festa de la Joventut se centralitzaran a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila

La Festa del Poble s’ha volgut fer coincidir aquest any amb una de les celebracions més esperades pel públic jove, La Festa de la Joventut. Tal com ha anunciat el cònsol menor, Miquel Canturri, “hem volgut unir les dues festes per oferir activitats que agradin a totes les franges d’edat”, ha ressaltat el cònsol menor.

Les activitats de la Festa de la Joventut se centralitzaran a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila entre les 16 i les 24 h amb una àmplia i variada programació. Així doncs, hi haurà activitats com maquillatge festiu, un taller de sensibilització sobre les drogues amb la Creu Roja Andorrana, inflables d’obstacles de 50 metres, activitats manuals, actuacions de tota mena (música, màgia, freestyle, robòtica, ball, DJ...) i activitats esportives (futbol amb l’Enfaf i vòlei amb el Club Vòlei Andorra).

L’actuació de Sofia Gabanna es completarà amb concerts dels grups Isolda, W’Wise, Edu Petit ft. DKAYE i Flake

La jornada també inclourà, a partir de les 20 h, un sopar popular gratuït per als assistents, i per acabar la festa, un seguit de concerts amb la rapera Sofia Gabanna, jove promesa de la música urbana i germana de la cantant Nathy Peluso, com a cap de cartell. L’actuació de Gabanna es completarà amb concerts dels grups Isolda, W’Wise, Edu Petit ft. DKAYE i Flake. La consellera de Joventut, Judit Ruiz, ha ressaltat que l’esdeveniment s’ha organitzat a través d’una comissió de joves usuaris del Rusc d’entre 12 i 16 anys, que ha proposat diverses activitats simultànies. “Són els mateixos joves els encarregats de dissenyar el programa i de fer les propostes que més s’adiuen amb els seus interessos i que agraden als joves”, ha indicat. Totes les activitats dels dies 23 i 24 de juny són gratuïtes. El programa de tots els actes es pot consultar aquí.

Comentaris (2)

Trending