La pujada de preus de materials enfila el cost del nou parc de l'avinguda Santa Coloma

El comú hi destinarà gairebé un milió d'euros, a causa de l’augment del cost d’alguns elements que s’hi col·locaran a la zona, però s’ha decidit procedir igualment amb la construcció

Sessió de consell de comú d'Andorra la Vella celebrada aquest dijous.
Sessió de consell de comú d'Andorra la Vella celebrada aquest dijous.

Andorra la Vella comptarà, pròximament, amb un nou parc per als nens i joves de la parròquia. Estarà ubicat entre l’avinguda Santa Coloma i el passeig del Riu. El comú hi destinarà 987.445 euros i donarà resposta a la petició que es va fer arribar a través del consell d’infants. El pressupost s’ha vist augmentat considerablement respecte a la previsió que s’havia fet, que era d’entre 500.000 i 600.000 euros, a causa de la pujada de preus dels materials.

Aquest nou parc, segons ha indicat la cònsol major, Conxita Marsol, “serà un complement al passeig del Riu”. Estarà situat tot just al fi del terme d’Andorra la Vella, topant ja amb Santa Coloma. “És una zona que queda lluny d’altres parcs, i els nens tenien una necessitat”, ha apuntat Marsol. Comptarà amb 2.500 metres quadrats, i estarà destinat no únicament als més petits, sinó també als joves. Per aquest motiu, s’instal·larà una tirolina i, sobretot, una pista de parkour “que ens ho demanaven molt”.

Pel que fa al pressupost, ha anat augmentant progressivament fins a situar-se ben a prop del milió d’euros. A la presentació, en un primer moment, s’estimaven 600.000, després, la previsió era de 750.000 euros. Finalment, s’hi destinaran 987.445 euros. El motiu pel qual es porta endavant i no s’esperarà a una rebaixada del material ha estat que “creiem que és una obra important i que cal a la zona”. Així mateix, la consellera de la minoria, Lidia Samarra, s’ha mostrat conforme amb aquesta afirmació, explicant que es tracta d’un espai per a la ciutadania, “i no per al turisme, com les fonts de la plaça de la Rotonda”.

El parc estarà situat a uns pocs metres de l’aparcament dissuasiu que s’està preparant en aquella mateixa zona. Aquest nou pàrquing, segons ha explicat Marsol, constarà de 80 places “amb nom i cognom”. És a dir, que es destinaran per a les persones en concret que ho sol·licitin, i hauran d’acreditar que treballen a Andorra la Vella perquè se’ls cedeixi una plaça. El preu, d’altra banda, serà diferent i independent dels aparcaments comunals del centre. Per poder facilitar el desplaçament, el servei de transport comunal farà ruta per la zona. Pel que fa als transfronterers, que actualment no poden aconseguir la targeta PK,  Marsol ha explicat que encara s’ha de prendre una solució en aquest sentit. “Tot això serà una mica de prova, hem de veure si funciona i si realment supleix una necessitat, si no ho fa, haurem de replantejar el funcionament de l’espai”, ha apuntat la cònsol.

Jurament de dos agents de Circulació

Al final de la sessió de consell de Comú ha tingut lloc el jurament de dos nous agents de Circulació. Marsol ha aprofitat per remarcar la figura dels agents de servei, que ha assegurat que són essencials per a la parròquia. Actualment, es compta amb 70 efectius.

51988653548 d4e366748f o
 

 

Comentaris

Trending