Andorra la Vella amplia la recollida de residus porta a porta a l’avinguda Príncep Benlloch

El comú iniciarà el desplegament el proper 1 de juny i serà la tercera zona de la parròquia on s'implanta aquest sistema

Un treballador fa la recollida porta a porta a Andorra la Vella.
Un treballador fa la recollida porta a porta a Andorra la Vella. TONY LARA/COMÚ D'ANDORRA LA VELLA

El comú d’Andorra la Vella inicia el desplegament de la recollida de residus porta a porta a l’avinguda Príncep Benlloch a partir del dijous 1 de juny. Es tracta de la tercera zona de la parròquia on s’implanta un sistema que suposa una millora de la gestió de les deixalles i promou el reciclatge i la separació de residus. El porta a porta es va iniciar a la zona del Cedre de Santa Coloma el setembre del 2021 com a prova pilot i, després del bon funcionament, es va decidir implantar-lo de manera definitiva i ampliar-lo un any després al carrer Terra Vella.

Per facilitar l’arrencada a l’avinguda Príncep Benlloch, i que en aquest cas implica més de 350 caps de casa, el comú facilita per a cada llar un paquet inicial amb bosses de colors perquè els veïns puguin classificar convenientment les diferents fraccions de residus. La informació s’ha fet arribar a tots ells a través d’una carta que inclou un tríptic explicatiu i un imant de nevera que indica quins dies de la setmana es recull cada tipus de residu.

Es replica, doncs, en una tercera zona de la parròquia, aquest sistema basat en la treta dels residus classificats al carrer, davant del portal de cada veí als vespres: cada dia els residus sòlids urbans, tres cops per setmana els envasos (dilluns, dimecres i divendres), dues vegades el paper i el cartró (dimecres i diumenges), i un cop el vidre (els dimecres).

Es recorda, a més, que des de final de març s’ha habilitat una mini deixalleria al carrer Ciutat de Valls, 48 (amb accés directe des de l’ascensor públic del carrer Príncep Benlloch) perquè els veïns hi puguin dipositar els residus fora dels horaris establerts.

El comú confia, tal com ha succeït al Cedre i a Terra Vella, que el nou sistema de recollida de residus s’implantarà amb èxit i comptarà la necessària implicació i col·laboració dels veïns.

Comentaris (1)

Trending