Andorra la Vella amplia a 42 les parcel·les dels horts per als padrins

S’han habilitat sis més que l’any passat gràcies a uns terrenys propers a l’escola de Santa Coloma i a uns altres cedits per Sant Julià mentre que David Astrié garanteix que el projecte continuarà malgrat que es tiri endavant la urbanització dels espais actuals

Un moment de l'acte del sorteig de les parcel·les.
Un moment de l'acte del sorteig de les parcel·les.

Els padrins d’Andorra la Vella podran tornar a gaudir enguany d’una edició dels horts per a la gent gran, projecte impulsat conjuntament pel comú amb el suport de Cardelús Patrimoni i la Fundació Julià Reig. Aquest cop, i vista la demanda existent, s’habilitaran més parcel·les. Se salta de 36 a 42. Les sis noves surten d’un espai prop de l’escola de Santa Coloma i, també, cedides des del comú de Sant Julià.

Aquest dijous, el cònsol major, David Astrié, ha fet l’acte de lliurament de les claus als hortalans. Durant el mateix, ha volgut agrair el gest a la corporació laurediana així com la cessió desinteressada dels terrenys de cultiu a La Margineda per part dels propietaris durant aquest temps. A la vegada, ha volgut tranquil·litzar els padrins de cara el futur, tot avançant que si els actuals terrenys són finalment urbanitzats, ja està previst habilitar parcel·les en uns espais propers.

Al sorteig i repartiment de claus hi han pres part també la consellera de Social, Meritxell Pujol; el conseller de Circulació, d’Aparcaments i de Patrimoni Natural, Gerard Menardia; la directora del projecte dels horts de la Fundació Julià Reig, Ester Segura; i el delegat de la propietat, Toni Capdevila. Aquesta temporada es tornen a habilitar serveis sanitaris a la zona perquè els utilitzin els hortolans, que també tindran a disposició un tècnic de medi ambient del comú per oferir-los assessorament a l’hora d’escollir el planter i de conrear els productes. El bus comunal, a més, tindrà parada als horts de La Margineda per facilitar la mobilitat dels usuaris.

Comentaris (1)

Trending