Andorra la Vella acollirà la desena edició de Fallers del Món

Tindrà lloc del 14 al 16 d’abril de l’any vinent i el comú valora el fet que suposarà un fort impacte econòmic a la parròquia, tenint en compte que el darrer cop que es va fer a la capital va portar 3.000 valencians

Comentaris

La gent aplegada davant el comú en l'edició del 2019.
La gent aplegada davant el comú en l'edició del 2019. Comú d'Andorra la Vella/ Tony Lara

Andorra la Vella acollirà l’abril de l’any vinent l’esdeveniment Fallers pel món. Es tracta d’unes jornades que serveixen per traslladar la tradicional festa valenciana a diferents punts del planeta. Des del comú de la capital s’ha posat en relleu que és el segon cop que aquest acte es farà a la parròquia i que, el darrer cop, el 2019, va comptar amb l’assistència de fins a 3.000 persones vingudes de la capital del Túria.

Fallers pel món tindrà lloc entre el 14 i el 16 d’abril del 2023. Coincidirà amb el desè aniversari de l’associació que l’organitza l’esdeveniment. Durant aquests dies, Andorra la Vella serà la seu dels actes que tradicionalment es fan per Sant Josep a València. Per exemple, la cremada d’una falla, una mascletà, els Moros i Cristians o una fideuà i paella popular. Per a l’esdeveniment de l’any vinent, com ja es va fer el 2019, es dissenyarà un monument faller fet a mida per a Andorra la Vella, amb elements propis de la parròquia i que es cremarà el darrer dia de la festa.

Des del comú s’ha volgut posar en relleu “el retorn econòmic que suposarà per al teixit hoteler, de restauració i comercial de la parròquia”. I és que tindrà lloc el cap de setmana següent a Pasqua, just quan, normalment, hi ha una important davallada de l’afluència turística.

Fallers pel Món ha presentat aquest dissabte a la nit al Centre cultural Bernat Baldovi de Sueca (València) l’edició de la festa del 2023, on s’ha donat a conèixer el nom d’Andorra la Vella davant de prop de 700 assistents. La cònsol major, Conxita Marsol ha fet arribar un missatge a través d’un vídeo on celebra que la parròquia torni a ser la seu d’una tradició que els valencians “defenseu amb molt de sentiment i orgull i que ens vau fer viure amb molta il·lusió”.

La mandatària ha remarcat que “sabem que Andorra és una destinació que agrada als valencians i estem molt orgullosos de rebre-us al país”. Per la seva banda, el president de Fallers pel Món, José E. Amores, ha explicat que és la primera vegada en la història es repeteix destinació, ja que l’edició del 2019 a Andorra la Vella va complir amb escreix les expectatives i va ser la més multitudinària de les que s’han organitzat fins a la data.

Comentaris (2)

Trending