Andoflora es posa en marxa com el “mercat de referència per a la flor de primavera”

La cònsol de la Massana destaca el caràcter participatiu del certamen i destaca que enguany s’ha triat el color groc en al·lusió al sol i l’alegria que desprèn

B

B. N. / A. S.

Comentaris

Visita a les parades.
Visita a les parades. a. s. / b. n.

La Massana ha posat en marxa aquest divendres al matí una nova edició del certamen Andoflora que, com ha ressaltat la cònsol major de la parròquia, Olga Molné, pretén ser o, de fet és ja, ha dit, el “mercat de referència per a la flor de primavera”. La fira se celebra durant tot el cap de setmana al tomb del recinte de les Fontetes.

Molné ha inaugurat Andoflora acompanyada del cap de Govern, Xavier Espot, i dels ministres de Territori i Urbanisme, Raul Ferré, i de Justícia i Interior, Ester Molné. Una intervenció artística d’escolars ha servit formalment per donar el tret de sortida a l’acte i també tindrà, entre altres coses, una representació teatral de la gent gran. “Andoflora és una fira realment participativa on tothom hi vol ser”, ha destacat la cònsol.

WhatsApp Image 2023 05 19 at 11.07.30 (1)
Tall de la cinta inaugural.

Olga Molné ha recordat que cada any es tria un color i un element com a metàfora o símbol per al certamen floral. L’any passat va ser el vermell i el cor i, enguany, és el groc i el sol per evidenciar “l’alegria” que comporten malgrat que la cònsol ha bromejat amb el fet que aquest divendres el dia s’ha aixecat gris i ennuvolat, “però estem a la primavera”.

Molné considera que la fira està plenament consolidada després de quasi 30 anys de celebració. Hi ha 26 casetes i més de 20 activitats durant tot el cap de setmana. "És una fira molt viva, i com a novetat aquest any hem volgut integrar els adolescents ja que fins ara era un col·lectiu que hi passava però que no s'hi quedava i hem integrat les selfies i hem  portat un discjòquei". Ara només cal esperar que el temps acompanyi i que es mantingui l'afluència de visitants dels darrers anys.

Les activitats s'han iniciat amb els escolars de la parrpquia i l’acció artística 'Captem el sol', coordinada per la Moixera. Els infants han fet diverses creacions al voltant del sol, inspirant-se en grans pintors i artistes com ara Alma Thomas, Ted Harrisson o Van Gogh. Amb aquesta acció es pretén implicar els infants en les activitats culturals que es fan a la parròquia, potenciar el treball en equip i participar en una creació artística al carrer, a més de gaudir d’una activitat lúdica i social, que es desenvoluparà durant tot el cap de setmana.  D’altra banda, aquest dissabte a les 9 h, hi haurà una sortida guiada des de la fira, per celebrar el dia de la Biodiversitat, a càrrec del biòleg Jordi Nicolau. La sortida és gratuïta i només cal portar calçat de muntanya.

Després del parlament inaugural i de la visita de les autoritats a les diverses paradetes, s'ha dona tpas a un espectacle de Líquid Dansa, creat especialment per a aquesta edició amb la participació d'una ballarina. Andoflora es tancarà el diumenge, amb l’entrega de premis del concurs d’instagram i el concurs d’art al carrer.

Comentaris (5)

Trending