Andbus s’encarregarà del nou servei de bus interparroquial de Canillo

Encara que amb un petit retard respecte del calendari inicialment previst, en breu està previst posar en marxa la prova pilot

Les senyalitzacions als punts de recollida ja s'han col·locat.
Les senyalitzacions als punts de recollida ja s'han col·locat.

Andbus serà la companyia encarregada de fer el servei de bus interparroquial de Canillo. El servei, que s’anomenarà Uclic, s’ha d’iniciar en format prova pilot en breu. Ho farà amb una mica de retard respecte de la previsió inicial, que establia l’inici del servei al mes de desembre. Els punts de recollida de viatgers ja s’han senyalitzat amb els nous plafons que indiquen el pas de l’Uclic.

La prova pilot en principi ha de tenir una durada de tres mesos. Sobre el paper, hi ha una setantena de punts de recollida. Però no s’aturarà pas en tots ells. En tractar-se d’un servei que funciona a través de la cita prèvia concertada ja sia via aplicació mòbil, pàgina web o centraleta, en cada moment se sabrà on cal aturar-se o on no caldrà. Les demandes de viatge s’han de fer amb una antel·lació mínima de 24 hores.

En principi, Andbus en tindrà prou amb un parell de minubusos, d’una vintena de places a tot estirar, per assegurar un servei que disposa del suport logístic, tecnològic, de FEDA, a banda d’altres empreses que han col·laborat en el desenvolupament d’aplicacions i solucions telemàtiques. La demanda prèvia farà que en cada moment es pugui triar el recorregut més sostenible des de tots els punts de vista: temps, carburant, distància…

El comú hauria de donar aviat detalls com ara els preus dels bitllets, que haurien de ser força simbòlics, a banda que es preveu que siguin gratuïts per a les persones majors de 65 anys i els menors de 25. El nom d’Uclic surt d’afegir l’1 en versió lletra (U) del lloc protocol·lari de la parròquia de Canillo al terme clic, que és el que es pretén que es faci: agafar el bus amb un sol clic. El cost per al comú, la prova pilot almenys, és de 50.000 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending