Ordino tanca les oficines del comú i redueix la freqüència del bus parroquial

La corporació ajorna el pagament de tributs com el foc i lloc i el de béns immobles fins, com a mínim, l’abril

El bus parroquial d'Ordino.
El bus parroquial d'Ordino.

El comú d’Ordino ha aprovat noves mesures per afrontar la crisi del coronavirus. Per una banda, es tanca totalment el servei d’atenció al públic de l’edifici administratiu i les gestions urgents s’hauran de fer de forma telemàtica. També es redueix la freqüència del bus comunal i s’ajorna el pagament de diferents tributs i taxes.

Així, s’ha decidit que l’edifici administratiu restarà tancat totalment a partir de dijous amb l’objectiu de “protegir la seguretat dels ciutadans i dels empleats” que, de fet, ja els darrers dies només feien serveis mínims. El comú habilita el telèfon 323 749 i l’adreça electrònica tramits@ordino.ad per a les gestions de màxima urgència que no puguin esperar.

Pel que fa al bus comunal, es redueix la freqüència, que passarà a ser d’un vehicle per hora en lloc de cada mitja hora com és habitual. El comunicat també recorda que els ciutadans disposen de dos telèfons en cas d’incidències: el 163 d’Atenció Ciutadana i el 350 502 de Benestar Social. Aquest darrer departament vol centrar-se especialment en la gent gran o depenent i pot arribar a oferir, si és necessari, abastiment domèstic.  

El calendari fiscal també es modifica amb l’ajornament de tributs anuals com el foc i lloc o el de béns immobles, que no es cobraran fins a l’abril. També s’aturen la resta de facturacions de preus i taxes d’aquells serveis que han deixat de funcionar des de divendres passat. S’aplicarà el mateix criteri de suspensió temporal de facturació a les concessions administratives a locals comercials o serveis que han hagut de tancar temporalment. Les reclamacions de deutes, des de constrenyiment fins a embargament també queden aturades, segons l’acord. Les mesures continuaran vigents fins que es recuperi la normalitat i els serveis es reprenguin.

Etiquetes

Comentaris

Trending