Onada de robatoris en domicilis particulars, oficines i despatxos

La policia investiga com a mínim una desena de furts amb força que s’haurien produït durant el cap de setmana; en un dels casos els desconeguts es van endur dues armes de foc d’un habitatge

Control policial a la confluència entre els carrers Prat de la Creu i Bonaventura Armengol, a Andorra la Vella.
Control policial a la confluència entre els carrers Prat de la Creu i Bonaventura Armengol, a Andorra la Vella.
La policia està investigant, almenys, deu robatoris que s’han succeït aquest cap de setmana en domicilis particulars, despatxos professionals i oficines. L’onada de furts amb força s’ha detectat principalment a Andorra la Vella i Escaldes, encara que per ara també s’ha detectat almenys un cas en una gestoria de Sant Julià i també en un parell de pisos particulars. Tot i que en principi hi hauria dos grups de desconeguts que estarien actuant de forma paral·lela, no es descarta que es tracti d’una mateixa banda. En tot cas, els lladres sempre s’asseguren abans d’actuar que allí on volen entrar no hi ha ningú.

El cos d’ordre ha activat un dispositiu una mica especial, reforçant les rondes de vigilància en les zones més sensibles de les parròquies centrals. També és cert que aquests darrers dies molta gent era fora, aprofitant les vacances escolars, situació que també haurien tingut en compte els delinqüents, segons les fonts consultades. Una vegada entren a l’interior dels locals, siguin de la tipologia que siguin, els desconeguts regiren totes les estances buscant, especialment, diners en efectiu. Però també joies o petits elements tecnològics com telèfons mòbils d'última generació. No obstant això, la víctima d’un d’aquests furts amb força ha alertat la policia que en el seu cas els desconeguts que haurien accedit al seu habitatge s’haurien endut dues armes de foc.

Hi ha com a mínim un parell de ‘modus operandi’, segons les fonts consultades. N'hi ha que piquen a la porta amb qualsevol excusa i desprès utilitzen el pretext que no es troben gaire bé i si se'ls pot deixar entrar al domicili a prendre un got d'aigua, moment que utilitzen per mirar tot el que poden i saber si els interessa poder entrar a robar posteriorment. En aquest cas, les fonts consultades han explicat que es tracta de dos homes joves ben vestits i educats que parlen perfectament castellà. 

Dos homes joves en uns casos i una dona vestida molt fosca en altres formarien part de les dues bandes que aparentment estan actuant a diversos punts del país

Per altra banda, i aquest cas s’ha detectat especialment a Sant Julià, hi ha una dona d'uns 50 anys aproximadament i possiblement d'algun país de l'est, que va vestida de fosc i amb un mocador de flors al cap. Aquestes referències, és clar, s’han donat en un cas concret. De qualsevol manera, el que està clar és que aquesta dona principalment busca pisos als que no hi hagi ningú. Truca al timbre de forma insistent i si veu que ningú obre, manipula el pany per accedir a l’interior.

Encara que semblen coses òbvies, vist l’elevat nombre de furts amb força en pocs dies, el cos de policia recorda als ciutadans que prenguin totes les mesures possibles per tal de garantir la seva seguretat. És important, sobretot, tancar correctament les portes del domicili, donant una volta de clau. No es descarta, segons altres fonts, que els desconeguts estenguin el seu radi d’actuació a tants llocs com puguin. També cal evitar obrir la porta a desconeguts, demanin el que demanin.

Tal i com ha pogut constatar l'Altaveu, a mida que les persones que han estat durant uns dies fora dels seus domicilis hi retornen, les sorpreses desagradables es van incrementant. Per això no es descarta, segons les fonts consultades, que el nombre de requeriments i intervencions, així com les denúncies, augmentin fàcilment i ràpidament els deu casos inicialment comptabilitzats es dupliquin.Intent de furt de mercaderia en un supermercat de l'avinguda Verge de Canòlich laurediana

La policia ha hagut d'intervenir aquesta tarda, vers les 5, en un intent de furt de mercaderia en un supermercat de l'avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. Els desconeguts en aquest cas no ho eren tant, perquè segons testimonis presencials, els responsables de l'establiment haurien assegurat que no eren la primera vegada que visitaven el comerç. Els dependents del supermercat han descobert el furt i han avisat la policia. En adonar-se del fet d'haver estat descoberts, els homes han marxat cames ajudeu-me i, en principi, l'arribada de dues patrulles de policia no ha aconseguit enxampar-los. Les fonts policials consultades han assegurat, però, que aquest cas no hauria tingut res a veure amb la resta que s'està investigant. 

Comentaris (1)

Trending