Obres a correcuita per fer un espai de cribratge a l’hospital per casos sospitosos de coronavirus

Els operaris treballen tot i l’ordre de tancament de la construcció per adequar i assegurar la zona, on un pneumòleg atendrà als pacients que es presentin amb símptomes respiratoris

Els operaris treballant per adequar el nou espai de cribratge.
Els operaris treballant per adequar el nou espai de cribratge.

L’hospital de Meritxell comptarà amb un espai especial on es farà un cribratge a aquelles persones que acudeixin amb símptomes compatibles amb la infecció per coronavirus. L’objectiu és crear un nou nivell de selecció i protegir d’aquesta forma el servei d’urgències en evitar que els pacients sospitosos hi entrin directament, amb el risc de contagi per als professionals que hi treballen que això comporta. La zona estarà ubicada al costat de l’entrada de l’antic tanatori.

Així ho ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, que ha justificat que, tot i l’aturada del sector de la construcció, hi hagi operaris que estiguin treballant allà. De fet, justament la voluntat és “acabar d’assegurar la zona” per poder disposar en el termini de temps més curt possible d’aquestes dependències on s’atendrà les persones que es personin a l’hospital de Nostra Senyora de Meritxell. L’espai comptarà amb un pneumòleg que serà qui atengui els pacients que hi vagin.

D’aquesta forma, s’aconseguirà que aquests malalts no entrin directament a la resta de dependències del centre sanitari, especialment a urgències. Això, ha recordat Benazet, pot comportar, en cas que realment estiguin infectats pel coronavirus, un risc important de contagi per als professionals sanitaris. L'espai està ubicat a l'entrada del carrer dels Escalls, prop de l'antic tanatori.

D’aquesta forma, hi haurà un triple filtre, ha indicat el ministre. Per un costat, el primer, el de la trucada que la persona que presenti símptomes ha de fer des de casa. El segon, aquest espai. I el tercer, el d’urgències.

Etiquetes

Comentaris

Trending