Nomen treballa en un projecte electoral que refermi la sobirania d’Andorra però que deslliga de Virtus Unita

L’exconseller general hauria registrat possibles denominacions per a la formació política que hauria de concórrer als propers comicis amb “solucions molt definides i aplicables ràpidament”

-
-
L’economista i exconseller general Eusebi Nomen està treballant en l’impuls d’una formació política ara per ara pràcticament unipersonal -almenys, des de la visibilitat pública- en vista a presentar-se en les properes eleccions generals. Nomen centre el seu projecte en els valors de la pròpia Andorra alhora que pretén adequar al Principat els trets essencials de petits països europeus que a parer del polític tenen un model d’èxit, com per exemple Liechtenstein o Mònaco.

Nomen assegura que fa temps que treballa en una candidatura “basada en un programa apartat de la zona de confort de l’actual arc parlamentari” i que, en certa manera, aposta per valors que es podrien considerar proteccionistes, descartant, per exemple, una associació amb la Unió Europea (UE) com la que s’està negociant. Els termes sobirà, sobirana o sobiranista faran part del projecte. De fet, l’exparlamentari d’Andorra pel Canvi (ApC) hauria registrat ja algunes denominacions.

L’economista no ha donat ni una sola pista de qui poden ser altres companys de viatge tot i assegurar que si es dissolgués demà el Consell General estarien preparats per poder concórrer als comicis. No obstant, aquest no és el calendari amb què treballen. Per a Eusebi Nomen, a mida que s’acosta la data electoral, i aposten perquè serà d’aquí nou mesos, la proposta que està articulant va fent passes. Diverses fonts han lligat Nomen a integrants del grup d’opinió Virtus Unita. Entre altres coses, perquè en aquest grup hi coincideixen persones que van integrar candidatures d’ApC.

Eusebi Nomen, segons fonts consultades, afirma que la candidatura que estaria promovent “no està vinculada a Virtus Unita però està oberta a tothom que comparteixi el programa”. Alhora s’explica que “pot tenir trets similars a APC però pocs, donat que la situació al 2018 no és la que teníem al 2009. S’ha destruït una gran part de la capacitat de creació de valor i ara es necessiten solucions molt més definides i aplicables ràpidament”.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending