Nomen es querella contra el ministre Cinca per un suposat delicte d'injúries greus

Comentaris

Nomen es querella contra el ministre Cinca per un suposat delicte d\'injúries greus
Nomen es querella contra el ministre Cinca per un suposat delicte d\'injúries greus

L’economista, promotor de la cooperativa Raiffeisen i exconseller general Eusebi Nomen ha interposat aquest mati davant el Tribunal de Corts una querella criminal per injúries greus contra el ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca. El portaveu governamental, en el marc de la darrera roda de premsa posterior al consell de ministres de dimecres, va deixar entreveure que si Nomen està tant ben informat de tot el ‘cas BPA’ és perquè participa de l’estratègia i les “reflexions” que promouen els accionistes majoritaris de BPA. Nomen creu que les paraules de Cinca posen en dubte la seva independència professional i personal i, també, la del projecte Raiffeisen.

Cinca es va referir a Nomen després que un periodista demanés si tenia constància que a final de març, als Estats Units, havia de transcendir la documentació a partir de la qual el FinCEN hauria decidit elaborar la nota del 10 de març contra BPA. El portaveu de l’executiu va respondre llavors que “no deixa de ser curiós que el promotor de la cooperativa Raiffeisen tingui informació sobre els passos que van seguint els accionistes majoritaris de BPA i sobre si al març tindran resposta als suposats processos que han iniciat als Estats Units”. I hi va afegir: “Deu ser que participa de totes aquestes reflexions i d’impulsar tots aquests actes, perquè sinó no acabo d’entendre com té totes aquestes informacions”. L’economista i exparlamentari ha deixat clar que les manifestacions que va fer sobre el procés judicial que se segueix als Estats Units es basaven en informació pública que es pot trobar a través d’Internet. I a exhibit dita informació.

Eusebi Nomen està convençut que la querella interposada “s’aguanta amb formigó armat”. I que hi ha elements més que evidents perquè pugui prosperar. L’ha hagut de formalitzar davant el Tribunal de Corts per la condició d’aforat del ministre. I ha recordat que el fet que Cinca sigui titular ministerial no li dóna “immunitat total com algú es pugui pensar; almenys no si se l’enganxa en un presumible delicte flagrant, com és el cas”. Evidenment, l’economista ha assegurat que les manifestacions fetes per Cinca són totalment falses. I que l’únic que pretenia el ministre era “danyar la meva reputació i, de passada també, la de la cooperativa Raiffeisen”.

Nomen ha defensat la seva plena independència personal i professional. I ha explicat que resultaria evident que si “jo formo part d’una estructura que treballa per als interessos d’una família, que és molt digna, resulta que jo no sóc independent i estic treballant per als seus interessos. Quan no és el cas”. I encara ha insistit: “Podria semblar que tot forma part del mateix esquema; i això no ho podem permetre”. L’economista també ha defensat la independència del projecte de cooperativa bancària que promou. Raiffeisen és “altruista” i totalment “independent”. I aquesta independència la vol preservar perquè “hi han dipositat la confiança moltes persones i hi ha molts milions d’euros i molts llocs de treball en joc”.

Comentaris

Trending