“No és hora de fer negoci amb la desgràcia de la resta”

El ministeri de Salut celebra que la majoria d’operadors sanitaris s’està comportant de manera exemplar però també admet que s’ha hagut d’actuar contra una farmàcia per abusar amb els preus

Tiquet d'una farmàcia del Principat en relació a la compra d'una solució hidroalcohòlica.
Tiquet d'una farmàcia del Principat en relació a la compra d'una solució hidroalcohòlica.
El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reconegut aquest migdia que s’ha hagut d’actuar contra un establiment farmacèutic per estar abusant amb els preus dels productes de primera necessitat sanitària davant la crisi actual generada pel coronavirus. Tot i celebrar i “agrair” que la immensa majoria d’operadors sanitaris s’estan comportant “de forma cívica i solidària” també ha deixat clar que “no és hora de fer negoci amb la desgràcia dels altres”.

Martínez Benazet ha explicat que les farmàcies estan cooperant molt bé tant amb les autoritats com amb la ciutadania. I ha assegurat que la immensa majoria d’oficines farmacèutiques i de professionals del ram estan atenent excel·lentment els usuaris, els clients. El titular de Salut ha reconegut que en molts casos es va més enllà fins i tot de l’esperable i des de les farmàcies s’està donant als usuaris informació detallada de com actuar davant els efectes de la pandèmia.

Els decrets aprovats les darreres setmanes possibiliten les autoritats sancionar aquells establiments que venguin els seus productes a un preu anormalment elevat. Els inspectors de comerç i de sanitat estan actuant, entre altres i especialment, en aquest àmbit per evitar casos abusius, com puntualment ja s’hauria detectat. El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, va matisar aquest divendres que cal veure quin és el preu de cost per avaluar l’impacte que després es té sobre el públic i veure si s’està tenint una conducta abusiva o no.

Comentaris (6)

Trending