Neu

Sense turistes catalans i amb el virus descontrolat, l’obertura d’estacions queda en ‘stand by’

Les societats que exploten els dominis esquiables es reuneixen amb el Govern per valorar la situació després que Espot anunciés unilateralment que les pistes podrien obrir el 2 de gener

Practicants de raquetes a Arcalís.
Practicants de raquetes a Arcalís. ORDINO ARCALÍS

La manca de turistes per les restriccions a Catalunya i el descontrol de la pandèmia en molts punts de l’entorn han fet que l'anunci del cap de Govern, Xavier Espot, que les estacions d’esquí obririen a partir del 2 de gener, no hagi estat acollit amb l'entusiasme que s'esperava per part dels responsables de les empreses explotadores dels dominis esquiables. Ben al contrari, les estacions no tenen cap intenció d’obrir i així ho han transmès al màxim responsable de l’executiu en els contactes que s’han mantingut entre ahir i avui.

Oficialment, i amb el silenci públic de les societats explotadores per norma, el Govern ha informat d’un suposat acord d’obertura gradual i progressiva de les pistes a partir de l’esmentat dia 2. A no ser que canviïn molt les coses, i en tot cas, si han de canviar, ara mateix sembla que per mal i no pas per bé, l’obertura serà imperceptible. Les estacions valoren la repercussió econòmica que pot tenir una posada en marxa sense clients i per molt anunci que faci el Govern, ara per ara el més calent és a l’aigüera.

La qüestió s’ha tractat en una reunió on hi han assistit el cap de Govern, Xavier Espot, acompanyat del ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, i la ministra de Turisme, Verònica Canals, i amb representació de les estacions d’esquí a càrrec de Francesc Camp, com a representat d’Ensisa i alhora actualment president d’Ski Andorra, Joan Viladomat, en nom de Secnoa i Saetde, i Josep Marticella i Olga Molné, en representació d’EMAP.

30f99a5714eb4c0a2c5a56d287033306 XL
Imatge de la trobada.

Feia dies que els responsables de les estacions havien sol·licitat mantenir converses amb el Govern i el contacte d’aquest dijous s’ha donat després d’un anunci, d’una data posada en coneixement del primer ministre francès, Jean Castex, que s’havia comunicat prèviament a les estacions malgrat que aquestes, setmanes enrere, havien posat la data del 2 o el 3 de gener com un possible punt de partida per als dominis. El canvi d’escenari a Catalunya i l’empitjorament de la situació sanitària han fet replantejar moltes coses en les empreses.

De fet, formalment sí que el Govern ha informat que “s’ha pactat que la represa de l’activitat queda supeditada a la situació sanitària i epidemiològica d’Andorra i dels països veïns, així com també a l’evolució del mercat i a la situació de mobilitat amb aquests mateixos territoris”. Aquestes paraules contingudes en el comunicat oficial obren clarament la porta a què el 2 de gener, com sembla clar, no es posarà en marxa res. O, en tot cas, molt poca cosa. Tant el Govern com les estacions també han acordat que mantindran un contacte permanent per seguir l’evolució de la situació.

Comentaris (6)

Trending