Neu

“Preocupació” a les estacions per la possibilitat de perdre “un client clau” com el català

Els dominis es mantenen a l’expectativa davant el pla de desescalada a Catalunya, aturen durant uns dies les contractacions i esperen fruits de les negociacions entre Govern i Generalitat

Una de les pistes de l'estació d'esquí Pal Arinsal
Una de les pistes de l'estació d'esquí Pal Arinsal

Les estacions d’esquí han rebut amb “preocupació” el pla de desescalada filtra a Catalunya i que ha d’aprovar aquest dijous el Procicat, amb la possibilitat que el tancament perimetral de la comunitat autònoma -i per tant el tancament a la pràctica de la frontera amb el Principat per als turistes- s’allargui fins a mitjans de gener. S’és conscient que, si això es confirma, seria un cop duríssim per a una temporada d’hivern en la qual “el client de proximitat era clau”. Per ara, s’està a l’expectativa del que pugui negociar el Govern pels canals diplomàtics, però la inquietud plana sobre els dominis de neu.

Fonts d’Ski Andorra ha remarcat a Altaveu que el pla de desescalada “és una informació que no deixem de tenir present”. I tenen clar que aquesta setmana serà decisiva, en especial per quin sigui el document final que aprovi demà el Procicat i si s’incorpora algun canvi amb relació a un tancament perimetral que, admeten, suposaria un cop dur pels dominis esquiables.

Els dominis aposten per esperar uns dies a veure si hi ha algun canvi en el pla inicial i, a partir d’aquí, prendre, si s’escau, les decisions oportunes

“Preocupa perquè, com tots els altres sectors, depenem molt del turista de proximitat, i més aquest any. Aquest any serà el mercat clau”, ha indicat des de l’associació. De fet, s’entén que la confirmació de la mesura suposaria que, almenys les primeres setmanes de temporada, es limitaria únicament al client local. Per això, hi ha expectació per veure si fructifiquen el contactes que puguin fer-se des del Govern amb la Generalitat: “Entren tot el nivell diplomàtic i a veure on poden arribar”.

A Vallnord Pal-Arinsal també estan a l’expectativa dels fruits que pugui donar aquesta negociació entre executius, tot fent una crida a la “prudència”. Per ara, l’única decisió que s’ha pres és aturar durant tres dies (entre aquest dimecres i divendres) el procés de formalització de contractacions per a la temporada, a l’espera de veure com evoluciona tot. De moment, asseguren, “la previsió es manté”. És a dir, no s’ha posat sobre la taula, encara, la possibilitat de rebaixar el nombre de treballadors, tot i que, tampoc es nega, aquesta seria més que probable si finalment es confirma que Catalunya mantindrà el tancament perimetral fins al gener.

Tampoc es modifica, de moment, la dada d’obertura. Continua fixada en el dia 4 de desembre. Ara bé, situació sanitària a banda, hi ha un altre fet que podria influir en la decisió definitiva: ara mateix, no hi ha neu. Les darreres setmanes no hi ha hagut precipitacions ni les temperatures han estat prou baixes per poder activar els canons.

Comentaris (7)

Trending