Neu

Les pistes celebren una setmana de neu que garanteix les pròximes grans cites de la temporada

El director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno, admet que des de Nadal “havíem quedat justos” i remarca que, ara, hi haurà bones condicions per un mes clau com febrer i pels grans esdeveniments esportius

L'estat de les pistes a Grau Roig ha millorat sensiblement aquesta setmana.
L'estat de les pistes a Grau Roig ha millorat sensiblement aquesta setmana. Grandvalira

Els responsables dels dominis esquiables somriuen d’orella a orella. Les nevades dels darrers dies, admeten, han arribat en el “moment junt”. La meteorologia de les setmanes anteriors havia deixat les pistes sota mínims i, s’admet, hi havia preocupació per la continuació de la temporada. Ara, tot ha canviat. Hi ha optimisme. El nou mantell nival garanteix com a mínim un estat molt bo de les estacions de cara al febrer, amb la cita del carnaval a l’horitzó, i, també, per als esdeveniments esportius previstos.

Així ho ha posat en relleu el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramon Moreno. “Havíem quedat molt justos després de Nadal. La nevada era molt necessària per a Andorra, però també per a tot el Pirineu”, ha afirmat. El responsable del domini parla obertament d’una “molt bona notícia”, ja que, remarca, “reactiva el sector”, però, sobretot, “el client”.

En aquest sentit, els possibles usuaris que, fins ara, podien tenir la sensació de manca de neu, ara han canviat el xip. Es nota ja en les previsions per a aquest cap de setmana, que són molt bones. “Farà bon temps i ara podem obrir gairebé el 100% amb un metre de neu a Arcalís i 70 centímetres a la resta”, ha apuntat Moreno.

La carretera general, aquesta mitjanit, al seu pas per la Cortinada.

Relacionat

Nevada d’alerta

Per tant, el temporal d’aquesta setmana “ha arribat en el moment perfecte”. Per un costat, perquè “ens ajuda molt de cara a la resta de la temporada, sobretot pel febrer, en què ens juguem una bona part de la campanya”, després de dies on “els professionals de pistes ens han ajudat molt per mantenir-ne l’estat”. Per l’altra, perquè al calendari, recorda, hi ha cites esportives, com la Copa del Món al Comapedrosa, El Free Ride World Tous i, sobretot, les finals de la Copa del món d’esquí claus per donar una bona imatge del país.

A banda, també es veu amb satisfacció la baixada de temperatures, que permet seguir produint, en cas de necessitat, neu de cultiu. D’aquesta forma, es veu assegurada la continuïtat del que, fins ara, està sent una bona temporada. “Fins ara, el balanç és molt bo”, afirma, tot remarcant que “fa gust veure que s’ha recuperat del tot els nivells previs a la pandèmia”. Assegura que “vivim un moment dolç”.

I en això també ajuda la creació del tan esperat forfet únic. “Està donant resultats i hi està ajudant, sense cap mena de dubte”, comenta Moreno. Això sí, alerta que “en comunicació, hem de seguir treballant a fora perquè la gent ho sàpiga”. I és que, com posa en relleu, “el país és ara un domini esquiable únic enorme i això és un gran avantatge respecte a tots els nostres competidors”.

Comentaris (1)

Trending