Neu

Inversió superior a 11 milions a les estacions d’esquí per recuperar les xifres prèvies a la Covid

Els dominis esquiables demanaran el pass sanitari als usuaris que vulguin entrar a espais interiors, com ara restaurants, per garantir “la màxima seguretat”

Moreno, Budzaku i Marticella, durant l'acte de presentació de les novetats.
Moreno, Budzaku i Marticella, durant l'acte de presentació de les novetats. G. P.

El món de la neu andorrà afronta amb “optimisme”, tot i que sense negar “una mica de por”, la nova temporada d’hivern. Després del dur cop que va suposar la darrera campanya, esguerrada per les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia, tant Grandvalira com Vallnord Pal Arinsal confien a poder recuperar xifres d’esquiadors similars a les assolides abans de la crisi sanitària. La inversió efectuada per aquest objectiu supera els onze milions d’euros.

Així s’ha explicat en la presentació de les novetats d’una temporada que, com ha admès el gerent d’Andorra Turisme, s’afronta amb optimisme però sempre amb certa “por” per com pugui evolucionar la situació epidemiològica. Amb tot, els senyals que arriben dels mercats, i sobretot dels de proximitat (espanyol i francès), sempre claus, són bons. Més complicat, ha apuntat, serà recuperar el rus.

Hi ha optimisme pels bons senyals que arriben de mercats claus com Espanya i França però també per la reactivació del britànic, però també es reconeix “por” per com pugui evolucionar la pandèmia

Tant Grandvalira com Pal Arinsal saben que necessiten una bona campanya d’hivern. El darrer va ser un autèntic desastre, per culpa de les restriccions de mobilitat. Ara, es confia que els protocols Covid adoptats des del Govern permetin oferir “un espai segur” als clients. En aquest sentit, tots dos dominis, com han indicat els seus màxims responsables, Juan Ramon Moreno i Josep Marticella respectivament, la intenció és que a aquells clients que vulguin accedir i romandre als espais interiors, se’ls demanarà el certificat sanitari.

Les estacions han invertit els darrers mesos una quantitat important: 11,2 milions. D’aquests, 6,7 als sectors de la vall d’Orient de Grandvalira, 1 a Ordino-Arcalís i 3,5 a Pal Arinsal. La voluntat, si res es torça, és assolir xifres d’esquiadors pròximes a les prèvies a la pandèmia. Marticella ha parlat obertament de mig milió de forfets. Moreno ha volgut ser més prudent i no marca cap dada concreta però sí que ha apuntat que es volen apropar a les de la darrera temporada sense coronavirus. Llavors es van assolir 1,7 dies d’esquí.

La temporada començarà, oficialment, el de 3 de desembre, amb l’excepció d’Arcalís, que s’avançarà al dia 26. Des de Grandvalira, si hi ha nevades, no es descarta poder obrir abans algun altre sector. Pal Arinsal, en canvi no preveu cap anticipació.

Pel que fa a les novetats, aquest darrer domini aposta fort per nous atractius, com ara el simulador, nous circuits d’orientació i millora en els d’esquí de muntanya o una plataforma de salts. Marticella ha destacat la voluntat de ser un espai obert els 365 dies l’any amb esquí, bicicleta i trail. També ha volgut remarcar la “garantia de neu” que proporciona el fet que el 70% de les pistes de les dues estacions massanenques puguin gaudir de producte artificial en cas de manca de precipitacions. “És la mare dels ous, perquè sense neu, res del que preparem funcionaria”, ha apuntat.

Espot de temporada de Vallnord - Pal Arinsal

A Grandavlira, Moreno, que ha volgut celebrar el fet de poder viure el seu primer acte de presentació de temporada, s’aposta de forma decidida per la venda telemàtica de forfets i, sobretot, per una “política de preus dinàmics”, que permetrà “avantatges” als usuaris que s’anticipin però, també, un cost més elevat els dies de punta de demanda. La gran novetat d’enguany serà l’obertura del nou Abarset, que “torna reforçat i renovat” i amb la voluntat de ser “el millor apres ski ‘Europa funcionant oci, música i gastronomia”.

Espot de temporada de Grandvalira.

Comentaris

Trending