Neu

Grandvalira tanca la campanya apropant-se a les xifres prepàndemia gràcies als mercats de proximitat

El domini ha assolit la venda d’1,72 milions de dies d’esquí, xifra que el seu director general, Juan Ramón Moreno, considera “molt bona” recordant la “incertesa” que es vivia a inicis de la temporada

Comentaris

Esquiadors al sector d'Encamp de Grandvalira.
Esquiadors al sector d'Encamp de Grandvalira. Grandvalira

Grandvalira ha tancat la temporada d’hivern amb uns resultats prou satisfactoris. Segons s’ha informat des del domini, s’han assolit xifres molt properes a les prèvies a la pandèmia, per sobre de les expectatives que s’havien generat abans del seu inici. S’han venut més d’1,72 milions de dies d’esquí, només un 1,6% per sota de les dades de la campanya 2018-19. El bon comportament dels mercats de proximitat han ajudat a compensar aquells que, per culpa de la crisi sanitària, encara no s’han pogut recuperar.

“Ha estat molt bona”. Així s’ha expressat el director general de Grandvalira Resorts, Juan Ramón Moreno, que ha volgut recordar el passat recent. “Veníem d’una temporada amb una caiguda del 90% en la facturació”, ha apuntat, tot remarcant que, a més, “arrancàvem amb una gran incertesa degut a la situació de la pandèmia”.

I dels possibles escenaris que es podien donar, s’ha assolit el més positiu. Les xifres així ho confirmen, segons s’ha indicat des de l’estació. S’han venut 1.722.991 dies d’esquí, el que suposa únicament un 1,6% per sota de la darrera campanya prèvia a l’esclat de la crisi del coronavirus. D’aquests, 148.000 corresponen a Ordino-Arcalís. Això en un total de 137 jornades d’obertura.

INFOGRAFIA GV CAT (1)

Aquesta petita davalla s’ha pogut compensar amb “una millora del perfil mitjà del client”. Això ha permès que s’hagin incrementat la despesa mitjana per visitant. Pel que fa a l’origen dels esquiadors, des del domini es valora positivament els mercats de proximitat, amb increments dels provinents de França (+8%) o de la zona centre d’Espanya (+6%). Això ha ajudat a minimitzar els efectes que la pandèmia encara ha tingut en altres mercats tradicionals, més llunyans.

MERCAT BRITÀNIC

També s’ha registrat una bona afluència de britànics, sobretot a la segona meitat de la temporada. “El mercat britànic és molt important per a nosaltres, va començar amb unes restriccions molt estrictes, però un cop es van anar eliminant s’han aconseguit xifres similars a les d’un any normal”, explica Moreno, que afegeix que “els mercats escandinaus també han tingut un bon comportament”.

En l’augment d’ingressos també ha tingut un gran impacte la nova estratègia de preus dinàmics implementada per Grandvalira Resorts aquesta temporada, que ha potenciat els canals online propis de l’estació premiant la reserva anticipada amb descomptes. Com a conseqüència, les vendes als webs i a les aplicacions han augmentat un 137%, en el cas de Grandvalira, i un 123%, en el d’Ordino Arcalís, respecte a la temporada 2018-19. La mateixa línia de creixement s’ha produït en les compres del Forfet Plus+ i el Forfet de Temporada, que han augmentat un 110% i 11%, respectivament.

INFOGRAFIA OA CAT

Grandvalira ha invertit aquesta temporada 6,7 milions d’euros que s’han destinat principalment al projecte del nou L’Abarset, així com a la creació de noves estructures, a la innovació tecnològica, a la millora de serveis per a la pràctica de l’esquí i l’snowboard i a les novetats en l’oferta de restauració. Ordino Arcalís aquesta temporada ha invertit 1 milió d’euros en diverses millores sobre el terreny, en la seva proposta gastronòmica, la digitalització de sistemes i processos, així com en el nou Mirador Solar de Tristaina. Les inversions que es van fer amb l’objectiu “d’oferir una temporada a l’altura de les ganes d’esquiar dels seus visitants” després de quasi dos anys de pandèmia tal com va indicar Juan Ramón Moreno a l’inici de la temporada.

Els visitants han rebut aquestes inversions molt positivament i han valorat l’estació -els equipaments d’Ensisa i Saetde- amb un 8,45 sobre 10 segons una enquesta realitzada per una consultora externa, on el més valorat ha estat l’amabilitat i professionalitat del personal amb un 8,81. Les notes sobre el temps d’espera tant a taquilles com als remuntadors han millorat amb un 8,65 i un 8,1 respectivament. Quant a Arcalís, l’estació ha estat qualificada amb una nota de 8,61 sobre 10 en satisfacció global. Els serveis d’escola i restauració han rebut notes globals de 8,49 i 7,44, respectivament, mentre que el 93% dels enquestats han assegurat que tornaran la temporada vinent a Ordino Arcalís, i el 96% recomanarien l’estació als seus coneguts.

ORDINO ARCALIS MIRADOR SOLAR TRISTAINA
Una imatge d'Arcalís amb el mirador de Tristaina com a referent.

 

Comentaris (2)

Trending