Neu

Govern demana a les estacions protocols “eficaços” per evitar que hi esquiïn no residents

Davant les imatges que evidencien que hi ha usuaris que han accedit a pistes tot i no viure al país, Jover reclama “rigor” a l’hora de seguir les recomanacions acordades amb el sector

Cua a la zona de la Tossa, al Tarter.
Cua a la zona de la Tossa, al Tarter.

Govern vol que les pistes d’esquí tinguin protocols clars i eficaços que permetin assegurar que no esquia cap persona que no estigui autoritzada. I això, evidentment, inclou aquelles persones no residents al Principat. El portaveu de l’executiu, Eric Jover, conscient que els darrers dies s’ha constatat que hi ha usuaris que han aconseguit entrar als dominis ha reclamat a aquestes “rigor” en l’aplicació de les recomanacions desenvolupades. Tot i això, ha obert la porta, en funció de l’evolució de la situació, a poder introduir canvis i obrir l’aixeta a aficionats estrangers.

El que ha deixat clar Jover és que, ara per ara, res es modifica. Oficialment, les pistes estan vetades a tot aquell que no sigui resident al Principat. “No hem fet canvis sobre el que està previst i sobre el que ja està acordat”, ha afirmat: Per tant, la demanda a les estacions és clara: “seguir els elements i recomanacions que vam acordar conjuntament i que es faci un seguiment de la situació”.

Tot i això, des del Govern no s’ha pogut negar l’evidència que, els darrers dies, a les pistes hi havia quelcom més que residents. S’admet que “és un element complex d’aplicar”, tot remarcant que “mai ens havíem trobat en aquesta situació” i que, per exemple, hi ha “canals de venda diferenciats”.

Per això, des de l’executiu s’ha fet una clara petició a les estacions. “Hem demanat als dominis que tinguin protocols per establir controls eficaços per evitar que la gent que no volem que esquiï ho faci”, ha declarat Jover. Així, es vol “rigor en la interpretació i l’aplicació de les recomanacions que hem de desenvolupar”.

Govern, però, també treballa per estar preparats davant la possibilitat que es pugui aixecar aquest vet, ni que sigui en alguns casos. “Tot és extremadament variable i hem de preveure les situacions i parlar amb el sector per poder implementar els canvis com més ràpidament millor si aquests es poden donar”, ha avançat el portaveu de l’executiu.  

Comentaris (3)

Trending