Neu

França impedirà als seus residents que vinguin a esquiar aquest cap de setmana

S'intensificarà la vigilància a la zona duanera del Baladrà i les autoritats franceses no descarten imposar sancions

Control a la frontera francoandorrana.
Control a la frontera francoandorrana. SFGA / C.Esteve

La vigilància a la frontera francoandorrana es reforçarà aquest dissabte per evitar l'entrada de francesos que pretenguin esquiar a Andorra tot i que l'obertura estigui oberta només als residents durant aquest cap de setmana. Així ho ha anunciat per mitjà de les xarxes socials, la prefectura dels Pirineus Orientals. Els remuntadors de les estacions franceses estan tancats. Cal veure si la mesura continua durant la setmana vinent perquè en absència dels practicants espanyols les estacions comptaven amb la presència dels francesos per poder fer una mica de calaix.

L'objectiu és advertir els ciutadans francesos que no podran esquiar si no acrediten la residència a Andorra i, si són controlats a la tornada, multar-los. El govern de França obliga a fer proves PCR als esquiadors que van a Suïssa, país fronterer amb França. En el cas d'Andorra, però, s'adverteix que aquell que vulgui intentar anar a esquiar al país s'exposa a una multa.

Aquest dissabte l'obertura és gratuïta per als residents per deixar clar a les autoritats franceses que l'inici de la temporada el dia 2 no està motivada per raons econòmiques. S'havia esperat fins al darrer moment, aquest dijous a la tarda, la comunicació de França que es va demanar des del Govern per garantir que els clients del país veí del nord que poguessin acudir als camps de neu podran tornar al seu país amb normalitat, sense restriccions associades pel fet d’haver creuat la frontera per esquiar com ara les demandes de PCR.

Finalment, i en no tenir resposta des de França, es va decidir obrir les estacions tot i que de manera gradual i en funció de l'evolució de la pandèmia de la Covid-19. Una part de la clientela és catalana i d'altres zones d'Espanya tot i que en els darrers anys ha augmentat la presència dels francesos especialment al sector Pas de la Casa-Grau Roig. Les estacions tindran un aforament limitat i els clients hauran de seguir els protocols de prevenció de la Covid-19 . Els francesos no tindran cap prroblema si volen venir a fer turisme o a efectuar compres.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending