Neu

El Consell d'Estat francès confirma el tancament dels remuntadors per Nadal

Els responsables de les estacions havien demanat l'empara de l'organisme perquè suspengués la decisió del Govern

El Consell d'Estat de França reunit aquest divendres.
El Consell d'Estat de França reunit aquest divendres. CONSEIL D'ETAT

El Consell d'Estat de França ha confirmat que els remuntadors de les estacions d'esquí estaran tancants almenys fins al 20 de gener. Diverses autoritats regionals i locals havien demanat l'empara de l'organisme perquè suspengués la decisió del Govern. La sol·licicut ha estat rebutjada aquest divendres.

Tot i reconèixer que el tancament dels remuntadors provocarà greus efectes econòmics en les zones afectades, el Consell d'Estat justifica la seva decisió per la pressió de la pandèmia de la Covid-19 sobre el sistema sanitàri. Les eventuals lesions que es puguin produir durant la pràctica de l'esquí poden provocar més ingressos als hospitals. En la seva resolució també fan esment a que els desplaçaments des de les ciutats a les estacions pot generar més contagis.

Els responsables de les estacions, tot i que esperaven la decisió després de les declaracions aquest dijous del primer ministre Jean Castex, estan molt decebuts. Argumenten que l'afluència a les pistes durant les festes de Nadal suposa un 30% dels seus ingressos de la temporada. Les estacions estaran obertes per als practicants de les raquetes o de l'esquí de muntanya.

Etiquetes

Comentaris

Trending