Neu

La bona anticipació i la resposta ciutadana eviten el col·lapse

La nevada ha seguit més o menys les previsions i ha deixat una bona base a les estacions en vista a un pont de la Puríssima abans del qual hi ha de tornar a haver precipitacions; i la feina feta pels equips de conservació de carreteres ha evitat el caos temut

Una llevaneu treballant al centre d'Andorra la Vella.
Una llevaneu treballant al centre d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

Més o menys ha nevat el que tocava. El que s’esperava. Entre la neu caiguda fins ben entrada la matinada -que no tota la matinada- i el fred que fa, les estacions tenen base assegurada per afrontar l’arrencada de la temporada aquest pont de la Puríssima. A més, la bona anticipació els equips de conservació de les carreteres i la resposta ciutadana conscient ha fet que no hi hagi el temut col·lapse a la carretera. De fet, fonts del departament de Mobilitat han confirmat que les incidències matinals han estat les de qualsevol dia.

A les 3 de la matinada a tot estirar, la nevada ja havia deixat de caure. Potser una mica abans del que es preveia. I això ha permès els equips del COEX i els operaris comunals que col·laborin en el manteniment de la xarxa viària i els principals carrers del Principat sortir a començar a netejar sense risc que noves precipitacions espatllessin la feina feta. Amb tot, a primera hora d’aquest matí els principals eixos estaven, com a mínim, transitables. També a nivell local els espais més determinants per a la bona marxa diària.

Màquines del COEX treballant a Andorra la Vella.

Relacionat

Les previsions es compleixen i la neu posa en alerta tot el país

El panorama és totalment hivernal. De fet, com no pot ser d’altra manera en un país d’alta muntanya. Res estrany i tot preparat per, si la pandèmia ho permet, poder gaudir-tenir una bona Puríssima. Amb tot, i abans del cap de setmana, és previst que torni a nevar. I que les temperatures siguin baixes. Això també permetrà incrementar els gruixos i la qualitat de la neu que hi ha a les pistes, que s’acaben de posar a punt per poder alçar el teló a la temporada 2021-2022, que començarà també incerta davant de l’intens repunt de la crisi sanitària.

GRUIXOS

El cap de setmana, s’ha dit, ha estat reeixit quant a neu als cims. Així, els dos punts on segons el servei meteorològic oficial més neu s’ha acumulat en la suma de dissabte i diumenge és a les Fonts d’Arinsal, amb 54 centímetres, i a Sorteny amb 45. La mitjana mínima al conjunt el país ha estat d’una desena de centímetres. Durant el dia, el cel ennuvolat ha d’anar deixant pas a les clarianes i el sol ha de ser protagonista.

Comentaris (2)

Trending