Les previsions es compleixen i la neu posa en alerta tot el país

La nevada serà intensa durant tota la matinada i deixarà gruixos importants · Mobilitat preveu moltes dificultats aquest dilluns i demana prudència i teletreball · El COEX està treballant de valent des d’aquest vespre · El servei de transport escolar desdobla i avança moltes de les línies per evitar el caos i retards

Màquines del COEX treballant a Andorra la Vella.
Màquines del COEX treballant a Andorra la Vella. mobilitat

Les previsions de neu s’han complert del tot i l’episodi, que ha de durar tota la matinada i una part del matí, posa en alerta tot el país i amenaça de crear un important col·lapse aquest dilluns. D’aquí que les autoritats demanin evitar al màxim desplaçaments innecessaris i mirar d’accentuar el teletreball. Alhora, el servei de transport escolar doblarà i avançarà moltes de les línies per evitar retards i salvar-se del caos.

Des de poc després de les 8 de la tarda la nevada és generalitzada a tot el país i calen equipaments especials arreu, per molt que els operaris del COEX, que ja preveia la situació, estan treballant de valent per, com a mínim en la xarxa viària principal, minimitzar tant com pugui l’impacte de la neu. Però el cert és que des d’Escaldes i cap al nord del país els gruixos acumulats comencen a ser importants i més encara que ho seran durant la matinada, poden arribar a mig metre de neu acumulada en alguns indrets.

El Centre Nacional del Trànsit preveu dificultats per circular aquest dilluns al matí a causa de la nevada d'aquest diumenge. Es recomana consultar l'estat de les carreteres i del trànsit abans d'iniciar un desplaçament. Cal circular obligatòriament amb equipaments especials i es multarà en cas de no fer-ho. Es demana als conductors que no facin desplaçaments innecessaris i valorin alternatives possibles com anar a peu, en transport públic o fer teletreball. A quarts de nou s'ha posat en marxa la fase groga a partir d'Escaldes-Engordany i calen equipaments per accedir a França. Sense dubte, però, que aquesta alerta afectarà a tot el Principat més aviat que tard.

L'arbre de la plaça de la Rotonda ha estat un bon reclam aquesta nit dominical de neu.
L'arbre de la plaça de la Rotonda ha estat un bon reclam aquesta nit dominical de neu. Toni Solanelles
 

S'ha de circular obligatòriament amb equipaments especials (rodes de neu o cadenes) en cas de neu a la calçada (fase groga del mapa del trànsit) ja que, en cas contrari, el conductor serà multat com està regulat a partir de l'1 de novembre. Des del Centre Nacional del Trànsit es demana als conductors que no facin desplaçaments innecessaris i valorin alternatives possibles com desplaçar-te a peu, en transport públic o fer teletreball.

La neu ja ha provocat algun ensurt aquest diumenge, especialment en vehicles estrangers que no anaven equipats. Amb l’entrada en vigor del nou Codi de circulació, les multes són quantioses. Més encara si no es porta l’equipament corresponent i està nevant, com serà el cas fins a mig matí d’aquest dilluns com a mínim.

TRANSPORT ESCOLAR

Davant la previsió que la nevada sigui generalitzada a tot el país i continuï com s’ha dit la matinada de diumenge a dilluns, s’ha decidit per precaució desdoblar algunes línies del transport escolar per evitar incidències, així com modificar alguns horaris per avançar-los lleugerament. El bus que uneix el Pas de la Casa amb el centre del Principat es desdoblarà en els seus dos recorreguts: hi haurà dos autobusos que sortiran a les 7.25 hores des del Pas de la Casa cap a l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp i el Lycée, i després els dos busos sortiran a les 8.25 hores de l’Ambaixada cap a les escoles de Ciutat de Valls. A banda d’aquest desdoblament, Transport Escolar també ha decidit avançar l’horari de sortida de sis busos. El detall es pot consultar aquí.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending