Neu

L’allau de motos de neu sobretot a Grau Roig posa en risc activitats a les pistes

L’estació ha hagut de cancel·lar entrenaments d’esquí per l’elevada afluència de particulars motoritzats envaint indrets indicats per a la pràctica de l’esport

Un grup d'usuaris de motos de neu fa uns dies a Grau Roig.
Un grup d'usuaris de motos de neu fa uns dies a Grau Roig.

El problema resultarà que no era l’‘skimo’. El veritable conflicte, aquest hivern de pandèmia, a les pistes, especialment a Grau Roig, són les motos de neu. El pàrquing de l’estació fa dies que s’omple de cotxes amb remolc. L’afluència ha estat tal els darrers dies i el comportament dels usuaris de les motos ha estat tan irrespectuós, que l’estació encampadana s’ha vist obligada a tancar les pistes que tenia obertes per a la pràctica de l’esquí a l’escola ja que les motos posaven en risc els esportistes.

L’Esquí Club Pas de la Casa Grau Roig ha hagut de trametre un comunicat als pares i les mares dels seus esportistes per advertir-los que s’havien cancel·lat els entrenaments, les activitats que es fan des de fa alguns dies, vista l’afluència de motos de neu “i la invasió d’algunes d’elles a les pistes d’entrenament reservades per als esquí clubs”. Davant el perill que comportava la situació, ha primat la seguretat. Sense cap dubte.

En molts sectors hi ha indignació amb els particulars, amb els privats, que han decidit agafar les motos i endinsar-se en les estacions com si fos a casa seva, sense respectar ni la més mínima senyalització. No en tots els casos. Però sí en moltes situacions. També ha estat fàcil observar practicants d’aquesta activitat agrupar-se en punts de les estacions per fer petar la xerrada sense adoptar mesures en relació amb l’intent de saturar la propagació del coronavirus.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending