Naturlandia posa en marxa l''operació desmantellament': executats els quatre primers acomiadaments

Comentaris

Naturlandia posa en marxa l\'\'operació desmantellament\': executats els quatre primers acomiadaments
Naturlandia posa en marxa l\'\'operació desmantellament\': executats els quatre primers acomiadaments

Els mals presagis dels treballadors de CampRabassa, la societat parapública que explota i gestiona el parc temàtic de Naturlandia, s’han començat a complir aquest divendres. L’empresa ha activat la primera onada -no es descarta que n’hi hagi més però les fonts tampoc ho han pogut assegurar- d’acomiadaments. Naturlandia ha fet fora sense raó causal i degudament indemnitzats quatre empleats del parc, d’una notable trajectòria a l’empresa -entre quatre i deu anys aproximadament, segons les fonts- i de diversos departaments.

La complicada situació que viu CampRabassa des de fa anys, la nul·la capacitat de l’administració comunal, que al final és qui dirigeix els destins del parc per revifar Naturlandia, i, per contra, el descens d’activitat producte del tancament parcial que s’ha fet a l’estació han acabat d’empènyer a una decisió que feia temps que estava cantada malgrat que el cònsol major i president del consell d’administració de la societat, Josep Vila, intentava esquivar amb declaracions i contradeclaracions que massa sovint anaven en contradirecció.

Dels quatre acomiadats, la majoria serien operaris de base. En tot cas, no hi ha cap comandament entre les persones a les quals s’ha fet fora. Activitats, manteniment o parc d’animals són els que hauran de reestructurar els seus quadrants vist que les baixes els afecten. La comunicació dels acomiadaments i l’execució dels mateixos ha agafat per sorpresa la plantilla, que tot i tenir clar que més aviat o més tard es començaria a aprimar el col·lectiu de personal -i més quan l’aposta de l’actual majoria demòcrata passa pel projecte del ràfting al riu Valira- no s’esperava aquest matí la decisió.

La mesura s’ha executat a les instal·lacions que CampRabassa té a la cota 1.600 del parc. Segons les fonts consultades, la comunicació s’ha fet de manera inidividualitzada i s’ha encarregat d’executar-la l’advocat laboralista contractat per la societat a aquest efecte. Un advocat que també té la seva història. Es tracta de l’exdirectiu del Barça Eduard Coll, que es va donar d’alta al Col·legi d’Advocats d’Andorra tot just el 2015. Fa anys que té casa al Principat i formalment hi residia. De fet, va obtenir la nacionalitat andorrana fa molts anys malgrat tot i que ha estat exercint pràcticament sempre a l'Estat espanyol. 

Es dóna la circumstància que Coll té vincles amb l’excònsol menor lauredià Manel Torrentallé i el despatx de l’advocat comparteix dependències amb la immobiliària de Torrentallé, Global Habitat, a l’avinguda Verge de Canòlich de Sant Julià. Coll s’ha encarregat de comunicar la decisió a cadascun dels afectats, segons les fonts consultades, i de lliurar-los el xec amb la quantitat indemnitzatòria corresponent i la carta d’acomiadament que, segons els consultats, estaria firmada, com a mínim en algun cas, pel cònsol menor de la parròquia i vicepresident del consell d’administració de CampRabassa, Julià Call.

Comentaris

Trending