Naturlandia o el parc de la permanent improvisació 

S’està acabant l’estudi per saber si es fa o no la tirolina més llarga d’Europa, el projecte del ràfting ja està del tot descartat i el tobogan d’aigua del Prat Gran es retirarà a la tardor

-
-
L’ecoparc lauredià està en permanent fase de construcció o reinvent. O millor encara, en contínua improvisació. Els màxims responsables de Naturlandia, que és tant com dir el comú de Sant Julià, ja han descartat, per exemple, dur a terme una de les activitats estrella que pretenien vincular al parc de la Rabassa tot i que s’havia de fer al riu Valira: el ràfting. No, no n’hi haurà. Com tampoc no és clar que s’acabi construint la tirolina gegant àmpliament anunciada.

Naturlandia acaba d’obrir, discretament, les oficines a la cota 900, la central de reserves al bell mig de Sant Julià, en l’espai històricament conegut com de la gasolinera del Jaumet. S’hi poden adquirir entrades per totes les activitats de Naturlandia amb alguns descomptes. A part d’oferir tota la informació de què disposen. Situada a l’avinguda Verge de Canòlich 51, l'horari d'atenció al públic serà de diumenge a divendres de 10 a 14 i de 15.30 a 19.30 hores i els dissabtes de 9.30 a 19.30 hores.

L'oficina de la cota 900, a l'avinguda Verge de Canòlich, s'ha posat en marxa aquest divendres. | NATURLANDIA

 

Fonts comunals han explicat que després de donar-hi unes quantes voltes, el tobogan d’aigua (tobosplash) que s’ha instal·lat al Prat Gran lauredià durant la festa major es mantindrà al mateix indret unes quantes setmanes més. Però no anirà més enllà de l’estiu. S’havia plantejat deixar gairebé en permanència aquesta atracció al lloc on s’ha muntat i convertir-lo com el gran reclam de la cota 900. De fet, després de l’èxit que va tenir durant la festa major de l’any passat un tobogan similar, enguany, i amb l’aval de la direcció de Naturlandia encapçalada per Enric Ordóñez, s’ha instal·lat una infraestructura més gran. Quan arribi la tardor, però, serà desmuntada.

El projecte del ràfting, segons les mateixes fonts, ja s’ha descartat. Encara que el comú i Naturlandia eviten pronunciar aquest verb per no haver d’assumir el fracàs i tampoc haver de donar massa -o cap- explicació sobre la despesa realitzada fins ara. De fet, la justificació és que la despesa, no quantificada públicament, s’hauria d’haver fet igualment per poder dur a terme la nova idea fluvial: activitats familiars al voltant del riu. És a dir, i en termes emprats per la corporació laurediana, el ràfting es “recondueix” cap a altres atraccions, com per exemple canoes i l’adequació d’un nou passeig al costat del Valira, el projecte del qual ha sortit aquesta mateixa setmana a licitació pública.

I encara dos suposats atractius més lligats a l’ecoparc. D’una banda, la ‘zona Toni Bou’, el que havia de ser un reclam per als amants del trial i les motos en general, que tenen un referent en el pilot anoienc instal·lat al Principat. L’espai en qüestió no funciona ni amb rodes. I mai millor dit. Per això, Naturlandia i el comú, o el comú i Naturlandia, busquen nous patrocinadors per intentar rellançar l’espai que està resultant, manifestament, un fracàs. Finalment, la que hauria de ser la tirolina més llarga d’Europa encara no està clar que s’acabi desenvolupant. “S’està acabant l’estudi tècnic per decidir si definitivament es fa”, han assegurat les fonts consultades. 

Encara que no ho han aclarit, aquest estudi o un de paral·lel almenys, hauria de determinar si és assumible des del punt de vista financer. En principi, rere del projecte hi havia una constructora laurediana (Pidasa) que hauria d’assumir-ne -amb altres partners- els costos a canvi d’assumir-ne la concessió i, per tant, l’explotació. Tot està, però, en l’aire. Com Naturlandia, en permanent improvisació.

Etiquetes

-

Relacionat

Naturlandia planteja convertir en atracció permanent a la cota 900 el ‘tobosplash’ del Prat Gran
Naturlandia planteja invertir en una nova atracció enmig d\'una desorientació plena sobre el futur del parc

Relacionat

La intervenció del comú de Sant Julià s’oposa a invertir 400.000 euros en un estudi sobre una tirolina a Naturlandia
-

Relacionat

Mor per causes naturals l’óssa més veterana de Naturlandia
-

Relacionat

El Tobotronc sí necessita més seguretat
Dos palistes fent ràfting pel Valira durant una activitat de prova.

Relacionat

El ràfting se’n va al riu

Comentaris

Trending