Naturlandia planteja convertir en atracció permanent a la cota 900 el ‘tobosplash’ del Prat Gran

L’ecoparc lauredià busca nous revulsius per mirar d’aixecar un projecte on el comú continua injectant-hi diners, molts cops de forma improvisada, i que no acaba d'arrencar

-
-
Naturlandia voldria convertir en permanent el tobogan d’aigua que s’ha instal·lat aquests dies de festa major al Prat Gran de Sant Julià, a tocar de l’avinguda Rocafort. Hauria de ser, han indicat algunes fonts, la gran atracció de l’ecoparc a la cota 900. És a dir, al centre de la població. L’èxit obtingut l’any passat per una instal·lació molt similar hauria animat la corporació laurediana i els responsables del parc de la Rabassa a fer una aposta més decidida.

Les fonts oficials consultades, però, han assegurat que ara per ara el ‘tobosplash’, com així se’l denomina, havia de ‘prestar servei’ només durant els dies de festa. Com és habitual en terres lauredianes, tant la corporació com Naturlandia mantenen la seva tradicional opacitat. Altres fonts sí que han indicat que sí hi havia plantejat de dur al centre de la parròquia una atracció que ja tindria un element com el tobogan d’eix catalitzador. I encara uns tercers consultats han assegurat que, en principi, la voluntat és finalment la de consolidar el ‘tobosplash’ muntat aquests darrers dies.

Per ara no ha transcendit -i el comú tampoc no ha respost a aquestes qüestions- de qui es fa càrrec del cost de l’atracció ni quin és aquest cost. L’èxit obtingut l’any passat pel tobogan d’aigua hauria animat a reprendre l’activitat aquest any. I s’hauria apostat per una instal·lació més espectacular, fins i tot, que la de la festa major del 2017. Però, com en altres ocasions segons que han remarcat fonts consultades, la improvisació ha marcat tot plegat i finalment s’ha hagut d’anar de pressa i corrents. 

El tobogan el subministraria una empresa estrangera però dels treballs d’adequació de la zona on s’instal·la i de la seva col·locació se n’ha fet càrrec una empresa del país, que hauria hagut de ser contractada gairebé com aquell qui diu per la via d’urgència, amb l’encariment del cost que això suposa. Segons les fonts consultades, un dels principals valedors de la iniciativa seria el director comercial i de màrqueting i, de fet, home de confiança del cònsol a Camprabassa i màxim responsable del mateix, Enric Ordóñez.

D’altra banda, Naturlandia i el comú també voldrien ‘presentar’ en breu les instal·lacions del que hauria de ser la central de reserves i les oficines centrals de l’ecoparc lauredià al centre del poble. En concret, aquest equipament s’estava acabant de construir a l’espai que popularment es coneix com ‘la gasolinera del Jaumet’, a la confluència de la plaça Laurèdia amb les avingudes Francesc Cairat i Verge de Canòlich.

Etiquetes

Comentaris

Trending